Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Mısır üreticisi kaygılı

Mısır hasadının başlandığı şu günlerde, üreticiler Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) açıklayacağı destekleme alım fiyatına odaklandı.

Manisa Şehzadeler İlçesi Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire, mısır hasadının önümüzdeki günlerde başlayacağını ancak piyasada mısır fiyatlarının iniş seyrinde olmasının bu dönemde üreticiyi kaygılandırdığını söyledi.
 
Üreticilerin rahatlaması adına biran önce TMO’ya destek alım fiyatlarını açıklaması konusunda çağrıda bulunan Şehzadeler İlçesi Ziraat Odası Meclis Başkanı Mustafa Kaçire, “Bilindiği üzere Allah nasip ederse önümüzdeki günlerde 2014 yılı hasat sezonuna başlamış bulunacağız. Çiftçilerimiz bu zorlu sezon sonunda ellerinden geldiğince çalıştılar. Bu ülkenin ekonomisine katkıda bulunmak için ellerinden gelen fedakarlıkta bulundular. Tabi istemiş olduğumuz emeklerin ve alın terlerinin karşılığında beklentileri var. Bu beklentimizde nedir? Bugünlerde bizi en çok etkileyen Toprak Mahsulleri Ofisimizin fiyatları açıklamaması ve yeni ambar alanlarının tespit etmemesi çiftçilerimizi üzmektedir. İnşallah önümüzdeki günlerde Toprak Mahsulleri Ofisi fiyatları açıklar çiftçimiz rahatlar” dedi.
 
VERİM DÜŞÜK
 
Bu yıl yaşanan kötü hava şartlarından dolayı mısırda verimin düşük olduğunu kaydeden Kaçire, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bilindiği gibi bir de şunu ifade etmek istiyorum. Diğer yıllara nazaran ürünümüz biraz daha az. Verim biraz daha düşük. Tarlalar dolu ve yağıştan dolayı fazlasıyla hasar gördü. Mısırda da hava şartlarının olumlu gitmemesi mısır verimini etkiledi. Bu sene çiftçilerin veriminin düşük olacağını düşünüyorum. İnşallah yinede iyi olur. Ama devletimizin ve hükümetimizin bir an önce toprak mahsulleri ofisimizin fiyatlarını alım fiyatlarını tespit etmesini ve bu alanlarda depo alanlarının kiralanmasını ve yer belirlenmesini en kısa zamanda istiyoruz.” 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
11.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: destekleme, hasat, mısır, Toprak Mahsulleri Ofisi
Link: Mısır üreticisi kaygılı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız