Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Patoz çok, iş yok

Ordu’nun Fatsa ilçesinde 2014 yılı fındık hasat döneminin başlamasıyla birlikte, Fatsa ilçesindeki patozcular da işbaşı yaptı.

Fındık hasadının önemli araç ve gereçlerinden olan fındığın tane hale dönüştürülmesinde işe yarayan patoz araçları her yıl olduğu gibi bu yıl da Kumru, Terme, Çarşamba Aybastı yörelerinden Fatsa’ya gelmeye başladılar.
 
İlçenin belirli yerlerinde yer alan Fatsa patozcuları, geçen yıla oranla bu yılın hareketsizliğinden yakınıyorlar. Patozcular hareketsizliğin nedenini fındık rekoltesinin az oluşuna ve bu mesleği yapanların sayısının artmasına bağlıyor. Patoz fiyatlarında saat ücretlerinin pek fazla değişmediğini ifade eden patozcular, fiyatın geçen yılki gibi 150 TL olduğunu, bunun da pazarlıkla daha aşağılara çekildiğini söyledi.
 
Patoz sahipleri, rekoltenin düşük olması sebebiyle çok az çalıştıklarını, iş bulamadıklarını, bir haftadır sırada iş beklediklerini belirtti. Patoz sahibi bir vatandaş bu yılki duruma ilişkin duygularını “Bir saatlik çalışma için kilometrelerce uzaklıktaki köylerden iş almıyoruz. Masraflar, aldığımız ücreti aşıyor. Geçen yıl günde 8 saat çalışıyorduk. Bir haftadır henüz siftah yapamadık” sözleriyle dile getirdiler. 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
11.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tarım, patoz
Link: Patoz çok, iş yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız