Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


TZOB Başkanı Şemsi Bayraktar'dan fındık üreticisine:Emanete fındık vermeyin

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, fındık üreticilerini telaş içerisinde fındığı hemen piyasaya sürmemeleri konusunda uyararak; "Dikkatli davranırlarsa emanete fındık vermezlerse ve telaşla piyasaya sürmezlerse, fındıkta bu sene iyi bir fiyat bulacak" dedi.

Sakarya'nın Karasu ilçesine gelen Bayraktar, burada yaptığı açıklamada, açıkladıkları fındık rekoltesinin arkasında olduklarını ifade etti.

Başkalarının yaptığı rekolte miktarının kendilerini ilgilendirmediğini kaydeden Bayraktar, şunları söyledi; "Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz’le oluşturduğumuz bir heyetle, her yıl rekolte tahminlerini yapıyoruz. Bu yılda yine bu heyet fındık rekolte tahmininde bulundu. Heyetin bu yıl fındık rekolte tahmini 371 bin ton olarak tespit edildi. Bizim yaptırdığımız fındık rekoltesinin arkasındayım. Bakanlığın yapmış olduğu fındık rekolte tahmini de bizim tahminimize çok yakın. Bizim ki 371 bin, onların ki de 380 bin civarında. Bu arada başka tahminlerde yapıldı. 500 bin ton olarak. Bu tahminleri çok dikkate de almıyoruz. Ancak rekolte tespit etmek başka bir şeydir. Türkiye’de fındık tüketimini rekolte diye göstermek başka bir şeydir."

Doğu Karadeniz’de bahçeleri gezdiğini anlatan Bayraktar, kuraklık ve donun fındık ürününe fevkalade zarar verdiğini, hatta rakımı yüksek olan yerlerde hiç fındık olmadığını gördüğünü belirtti. Batı bölgelerinde Sakarya’yı bu manada çok şanslı gördüğünü ifade eden Bayraktar; "Yani fındık üretiminde en fazla üretimi olan il Sakarya. 91 bin ton fındık rekoltemiz var. Fındığı da taşıyacak olan il Sakarya.

Sakaryalı üreticilerimizde fındıktan bu sene dikkatli olmaları halinde para kazanacaklarını görüyorum. Ama üreticilerin bir telaş içerisinde bu fındığı hemen piyasaya sürmemeleri çok önemli. Çünkü hasat dönemi geliyor. Dikkatli davranırlarsa, emanete fındık vermezlerse ve telaşla piyasaya fındık sürmezlerse fındık, bu sene iyi bir fiyat bulacak" diye konuştu.
 
 
 
(CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
12.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fındık, TZOB, emanet, Şemsi bayraktar
Link: Emanete fındık vermeyin




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız