Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Adada yetiştirdiği tavukları villa sahiplerine satıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesindeki Çıplak Ada'da yaklaşık 30 yıldır doğal ortamda tavuk yetiştirip yumurta üreten Bako Parlak, geçimini bu işten temin ediyor.

Ayvalık ilçesinde, Çıplak Ada'da yaklaşık 30 yıldır doğal imkanlarla tavuk yetiştiren ve yumurta üreten Bako Parlak, geçimini bu işten sağlıyor.

Özellikle yüksek gelir grubundaki villa sahipleri, tatilleri süresince doğal yumurta temini için satın aldıkları tavuklardan bazılarını, evlerine götüremeyecekleri için Parlak'a ücretsiz iade ediyor.

İlçenin en büyük adalarından olan Çıplak, tavşan bolluğu dolayısıyla "Tavşan Adası" olarak da biliniyor.

Zamanının bir bölümünü, yıllardır küçükbaş hayvancılık yapılan adada geçiren Parlak, müşterisi olan yüksek gelir grubu aileler için ürettiği tavuk ve yumurtalardan geçimini 30 senedir temin ediyor.

Ege Denizi'nin ortasında, her türlü kirlilikten uzakta tamamen doğal şartlarda yetiştirilen tavuklar, yaz aylarını doğal yumurta tüketerek geçirmek isteyen varlıklı kişilerden büyük ilgi görüyor. Pazar yerlerinde köy tavuklarının 10-15 lira olduğu ilçede Parlak, bunların tanesini 35-50 liradan satıyor.

Parlak, işe yaklaşık 30 yıl önce 10 tavukla başladığını belirterek, tavuklarının tamamen doğal olduğunu, adada kapalı ortamdan uzak serbest yetiştiğini söyledi.

Şu anda 150 tavuğu bulunduğunu ifade eden Parlak, onları büyüklük ve yaşlarına göre 35-50 lira, yumurtaları ise 60 kuruştan sattığını anlattı.

Tavuklarını genellikle bölgede çiftlikleri bulunan varlıklı kişiler ile bahçesi geniş villaların sahiplerinin satın aldığını ifade eden Parlak, "Bahçelerinde yaz boyu besleyip doğal yumurta tüketmek için alıyorlar. Bazıları da böcekleri yemesi için evinin bahçesine tavuk istiyor. Birçoğu ise uğraşmak istemeyip yumurtayı doğrudan benden alıyor. Hepsine yetecek kadar tavuk ve yumurtam var" dedi.

Parlak, bazı tatilcilerin, satın aldıkları tavukları yaz tatili bitiminde ücretsiz iade ettiğini belirtti. Kimilerinin ise evlerine dönmeden önce tavukları kesip etlerini yediğini söyleyen Parlak, "Ada tavuğumuz, İstanbul'da çok tanınmaya başlamış. Ayvalık'ta bizi genellikle yüksek gelir grubundan kişiler bilir" diye konuştu.

(TARIM TV)
 

Ekleme Tarihi
13.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Adada, yetiştirdiği tavukları, villa sahiplerine satıyor
Link: Adada yetiştirdiği tavukları villa sahiplerine satıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız