Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Süt Eylem Planı toplantısı yapıldı

Konya Valiliği ve Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve ilki 28 Şubat tarihinde yapılan Süt Eylem Planı toplantısının ikincisi geçtiğimiz hafta Çarşamba günü Konya'da Tarım İl Müdürlüğü'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya ilçemizden İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Karlı, Sarayönü Süt Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Erdoğdu ve Birlik Müdürü İbrahim Ocak katıldı.

Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda bu yıl uygulanması hedeflenen 'Süt Eylem Planı' taslağının bazı sektör temsilcileri ile paylaşılarak görüş ve katkıları istendi.

Konya'nın gerek hayvan sayısı ve gerekse üretilen süt miktarı bakımından ilk sıralarda yer aldığını hatırlatan İl Müdürü Seyfettin Baydar, "İlimizde daha kaliteli ve sağlıklı süt üretimi hususunda bazı teşvikler, tedbirler ve denetimleri ela alan Süt Eylem Planı'nın bu yıl içinde şekillenip uygulanması hedefleniyor. Üreticiden tüketiciye kadar süt kalitesinin korunması ve izlenebilirliğin sağlanması amacıyla tüm kamu ve özel sektör paydaşları ile üretici birliklerinin birlikte uygulayacağı faaliyetlerle Konya süt sığırcılığı ve kaliteli süt üretimi konusunda marka şehir olma arzusu içinde olacak" dedi.

Sektör temsilcilerinin de görüşlerini belirttiği toplantı sonrasında şu kararlar alındı: "Konya bölgesinde sütün tamamen kontrol altına alınabilmesi için süt üzerine bütün hıfzıssıhha kararları çıkartılacak. Konya'daki bütün süt toplama araçlarına araç takip sistemi yerleştirilecek. Özel bir sistemle sütün 2 saat içerisinde soğutma tesislerine girişi sağlanacak. Süt toplayıcılara toplama yetki belgesi verilecek. Süt toplama tanklarında tankların paslanmaz krom nikel olması gibi araçlarda bazı özellikler istenecek. 1 Aralık itibariyle bütün araçlar sisteme dahil edilecek."

Alınan kararlara göre daha önce il ve ilçe tarım müdürlüklerinde olan kontrol ve denetleme yetkisi Emniyet ve Jandarma ekiplerine de verilecek ve kurallara uymayanlara kesilecek cezai işlemler çok daha ağır hale getirilecek.

Konya'da yaklaşık 1200 civarında süt toplama aracı bulunurken, günlük ortalama 75 ton civarında süt toplanan Sarayönü'nde ise 15 civarında süt toplama aracı mevcut olduğu bildirildi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: süt eylem planı, süt, toplantı
Link: Süt Eylem Planı toplantısı yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız