Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Toplulaştırılan alanlar tarıma açıldı üretim arttı

Denizli'de toplam 376 bin 738 hektar tarım alanının 79 bin 46 hektarı toplulaştırma çalışmaları ile modern tarıma uygun olarak şekillendirildi.


Denizli'nin Tavas ilçesinde toplulaştırma çalışmalarının ardından sulu tarıma geçilmesi ile sebze üretimi arttı. İyi tarım uygulamalarının yapıldığı bölgede üretilen sebzeler, tüketicinin gözdesi oldu.

Kentte 376 bin 738 hektar tarım alanının 79 bin 46 hektarı toplulaştırma çalışmaları ile modern tarıma uygun olarak düzenlendi. Tarım alanlarının verimli bir şekilde kullanımını sağlamak için yapılan tarla içi geliştirme çalışmaları ile araziler suyla buluşturuldu. Arazi sahipleri bakir topraklarda gelir getirici ürünler yetiştirmeye başladı.

Bölgede yetiştirilen sebzelerin Ege ve Akdeniz bölgesinde turistik yerlere kolayca pazarlanmaya başlamasıyla başka kentlerden gelen çiftçiler de Tavas'ta üretim yapmaya başladı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürü Sezgin Kutlu, Tarımsal Yayımı Geliştirme Projesi (TAR-GEL) projesi kapsamında mahallelerde görevlendirilen ziraat mühendislerinin gayretleri ve toplulaştırma çalışmalarının sonuçlarıyla son yıllarda çiftçilerin sebze üretimine ağırlık verdiğini söyledi.

Tavas Pınarlar'daki sebze yetiştiriciliğinde iyi tarım uygulamaları ve organik tarım sertifikası için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Kutlu, “Tabii bu hem pazarlamada hem tüketicinin güvenliği açısından iyi tarım uygulamaları artık olmazsa olmaz. Bu yönde projelerimiz devam ediyor" diye konuştu

Son dönemde bölgede sebze üretiminin arttığını söyleyen Kutlu, yetiştirilen ürünlerin sahildeki turistik işletmelere ve marketlere taze taze ulaştırıldığına dikkati çekerek, "Konum olarak sahillere yakın, hem Antalya hem Muğla'ya, İzmir'e. Buradaki araziler de bakir. Buralarda daha önce su yoktu, hep hububat tarımı yapılıyordu. Ondan dolayı bölgede bir hastalık riski yok. Sebzecilik açısından önemli. Tabi bunun başlaması ile birlikte bölgede sebzeciliğe hızla bir dönüş oldu. Karpuz, kavun, biber, marul gibi. Bu git gide artacak. Yapılacak sulama projeleri ile de sulama maliyetleri düştükçe buradaki sebze sahalarının genişlemesini bekliyoruz. Çünkü sebzecilik çiftçimiz açısından birim alandan elde edilebilecek maksimum faydayı sağlıyor" dedi.

Tavas tarımla ön plana çıkacak

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol da 530 bin dekar tarım arazisi olan Tavas'ta ön plana çıkarmak istedikleri konulardan birinin tarım olduğunu vurguladı. Akyol, "Burada yetiştirilen sebze çeşitlerinin Ege ve Akdeniz'in turistik yerlerinde pazarlanması heyecan veriyor" dedi.

Bölgede çiftçilik yapan Yüksel Koyuncu ise Ankara'nın Beypazarı ilçesinden 5 yıl önce Tavas'ın Pınarlar beldesine geldiklerini söyledi. İyi tarım uygulamaları kapsamında üretim yaptıklarını anlatan Koyuncu, bu nenenle büyük çaplı marketlerin Tavas'ta üretilen sebzeyi tercih ettiğini kaydetti.
 
 
(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
19.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Toplulaştırılan alanlar, tarıma açıldı, üretim arttı
Link: Toplulaştırılan alanlar tarıma açıldı üretim arttı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız