Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Üretici memmun

AYDIN'da, İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın, beyaz altın olarak adlandırılan pamuğa kilo başına yapılan 55 kuruşluk desteğin çiftçiyi mutlu ettiğini söyledi.

Pamuk üretiminde ülkede önemli bir yere sahip Aydın'da, İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın, çiftçi Polat Tanrıkulu'na ait ilçedeki hasada hazır pamuk tarlasını inceledi. Pamuk üreticisinin bu yıl yapılan desteklemeden memnun olduğunu söyleyen Ayaydın, "İncirliova ovasında 40 bin dönüm ekilebilen arazi var. Bu arazinin 32 bin dönümüne bu yıl pamuk ekimi gerçekleşti. Bunun nedeni 55 kuruş verilecek desteklemeden kaynaklandı. Buradaki çiftçiler arazinin yüzde 80'ini pamuktan yana kullandı. Havalarında kurak geçmesi nedeniyle pamuk ekimi Mart ayında geçen yıllara oranla biraz daha erken ekildi. Erken ekilen pamuklar toplanacak seviyeye geldi. Geçen yıl kilosu 1 lira 75 kuruştan saltan pamuk, bu yıl ekimi fazla olunca 1 lira 60 kuruştan satılmaya başlanacağını tahmin ediyoruz. Ama desteklemenin yüksek rakamda olması pamuk üreticisini uzun yıllar sonra yüzünün gülmesine neden olacak. Bu da ziraat odası olarak bizleri de son derece mutlu ediyor" dedi.

ÜRETİCİ MEMNUN
 
Çiftçiliği dedesinden öğrendiği söyleyen pamuk üreticisi Polat Tanrıkulu, "Yıllardan beri pamuk ekimi yapıyoruz. Ancak uzun yıllardan beri bu denli bir destekleme ile karşılaşmamıştım. Bu yıl kiloda verilen 55 kuruş destekleme pamuk üreticisini oldukça mutlu etti. Bu yıl erken ektiğimiz pamuk birkaç gün içinde toplanmaya başlanacak. Beyaz altın olarak bildiğimiz pamuğun üreticiye verilen desteklemeden ötürü yüzünü güldürmesi tüm pamuk üreticiliği yapan çiftçileri sevindirdi" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: pamuk, üretici, memnun
Link: Üretici memmun




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız