Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kadın eliyle sebze hasadı

Van'ın Gevaş ilçesindeki tarım arazilerinde yetiştirilen sebzeler, kadınlar tarafından toplanarak tezgahlardaki yerini alıyor.


Gevaş'taki son yıllarda sağlanan desteklerle binlerce dönüm tarım arazisinde yapılan sebze yetiştiriciliği, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Çiftçiler, ilkbahar mevsiminden itibaren ektikleri sebzelerin hasadını da daha titiz ve özenli iş yaptıkları için kadın ve genç kızlara yaptırıyor.

Hasat dönemi sebze toplayan kadınlar, hem aile bütçelerine katkı sağlamak hem de kendi ihtiyaçlarını karşılamak için tarlada çalışıyor.

Bu yıl ilçedeki yaklaşık 100 dönümlük arazide organik sebze yetiştiriciliği yapan Celaleddin İpekten, ürünlerinin hepsinin kadın eliyle yetiştirildiğini belirterek, sebzelerin tohumdan, tezgahtaki yerini alıncaya kadar kadınların gözetiminde olduğunu söyledi.

Tarlada daha dikkatli ve özenle çalışan kadınların sebzelere daha az zarar verdiğini, bunun da verimi artırdığını vurgulayan İpekten, "Yıllardır ilçede sebze yetiştiriciliği yapıyorum. Erkeklere göre daha dikkatli, titiz ve özenli oldukları için tarlanın ekimi, sebzelerin bakımı ve hasadı konusunda hep kadınlarla çalışıyorum" diye konuştu.

Tarlada sebze toplayan kadınlardan Fatma Tanış ise aile bütçesine katkı sunmak amacıyla senelerdir tarlada çalıştığını belirterek, işlerinin zahmetli ancak zevkli olduğunu ifade etti.

Sebzenin ekiminden toplanmasına kadar geçen sürede özenle işlerini yaptıklarını anlatan Tanış, "Kadın eliyle yetiştirilen sebzelerin tarlanın verimini de artırıyor. Çünkü bizler erkeklere göre işimizi daha dikkatli yapıyoruz. Kazandığımız parayla da hem kendi ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz hem de ailemize ek gelir sağlamış oluyoruz" dedi.

(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
26.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kadın eliyle sebze hasadı
Link: Kadın eliyle sebze hasadı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız