Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇKS Başvuruları 1 Eylül'de Başlayacak


Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 1 Eylül’de başlayıp, 31 Aralık’ta sona ereceği bildirildi. Çiftçilerin desteklemelerden faydalanabilmeleri için ÇKS kaydının şart olduğu vurgulandı.


Malatya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Ramazan Aytekin tarafından konuyla ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, “27 Mayıs 2014 tarihinde 29012 sayılı resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği ve Çifti Kayıt Sistemi Genelgesinin ilgili maddeleri gereği 2015 Üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) çiftçi başvuruları 01 Eylül 2014 tarihinde başlayacak ve 31 Aralık 2014 tarihinde sona erecektir. Çiftçiler bu süreler içerisinde yapacakları başvurularında 2015 üretim yılı için halihazırdaki ve planladıkları tarımsal faaliyet bilgilerinin tamamını beyan edeceklerdir. Çiftçiler tarafından beyan edilen bu bilgiler sisteme kaydedilecektir. Beyan edilen ve ÇKS ye kaydedilen araziler üzerinde meydana gelen üretim bilgisi değişikliklerine ilişkin güncellemeler için çiftçi başvuruları 15 Mart 2015 tarihinde başlayacak ve 15 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir. Bunun yanı sıra mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişikliklerine ve birinci üretimden sonraki ürün ekim/dikimlerine ilişkin çiftçi başvuruları ise üretim yılı içerisinde yapılabilecektir” denildi.

Çiftçilerin uygulamada olan desteklemelerden faydalanabilmeleri açısından belirtilen başvuru süresince ÇKS müracaatlarını yapmalarının, muhtemel çiftçi mağduriyetlerinin önüne geçeceği kaydedildi.

Kaynak: IHA
 
 

Ekleme Tarihi
27.08.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: ÇKS Başvuruları
Link: ÇKS Başvuruları 1 Eylül'de Başlayacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız