Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Rusya’ya hayvansal ürünler artık Manisa’dan gidecek

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek olan hayvan ve hayvansal ürünler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi, “İlimizden Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek ürünler başta kanatlı hayvanlardan tavuk eti ve yumurta olmak üzere peynir altı suyu da öne çıkmaktadır. İlimizden, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek ürünler 2014 yılı içerisinde başta İl Müdürlüğümüz ve Bakanlığımız tarafından denetlenecek olup, 2015 yılı içerisinde ise ilgili ihracatçı firmalar Rusya Federasyonu yetkililerince denetlenecektir” dedi. Ayrıca Çebi, “Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği üye ülkelerine ihraç edilecek olan hayvan, hayvansal ürünler ve hayvansal yan ürünler ile bu ürünlerin üretildiği işletmelerde, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği mevzuatında yer alan veteriner sağlık normlarına uygunluk şartı aranacaktır” şeklinde konuştu.
 
İhracat yapacak olan firmalarda aranacak olan kriterlere de değinen Çebi, “Firmaların onaylı işletme olması, Rusya Federasyonu ve Gümrük Birliği mevzuatında yer alan analiz parametrelerinin kontrolüne yönelik olarak ilgili işletmeler tarafından hazırlanan oto kontrol analiz programları ve personel eğitim programlarının hazırlanmış olması, denetimlerinin İl Müdürlüğümüz tarafından yapılmış olması, hazırlanacak beyannamelerin 2 nüsha şeklinde Türkçe ve Rusça olarak hazırlanmış olması, ilgili firmaların ürünlerinin sağlıklı olduğuna dair son 1 yıl içindeki laboratuvar sonuçlarını gösterir belgelerinin olması gerekmektedir. Rusya’ya hayvansal ürün ihraç etmek isteyen girişimcilerimizin en kısa sürede İl Müdürlüğümüze başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Ülkemize ve İlimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
 
 
 
 
 (İHA)
 

Ekleme Tarihi
29.08.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: hayvansal ürünler, manisa, rusya
Link: Rusya’ya hayvansal ürünler artık Manisa’dan gidecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız