Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Üzüm, üreticisinin yüzünü güldürüyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Süngü, "Geçen yıl üreticiden kilosu 80-90 kuruşa alınan üzüm, şuanda 1-1.5 lira arasında satılıyor" dedi.

MERSİN - Silifke ilçesinde bu yıl üzümde 20 bin ton rekolte beklenirken, fiyatların geçen yıla göre yüksek olması üreticilerin yüzünü güldürdü. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Abdullah Süngü, Silifke'nin, Türkiye'nin önemli tarım potansiyeline sahip ilçelerinden biri olduğunu belirterek, ilk turfanda meyve ve sebze hasadının ilçede yapıldığını söyledi.

Bu kapsamda Uzuncaburç, Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Gündüzler ve Kepez mahallelerinde yoğun şekilde üzüm üretimi yapıldığını ifade eden Süngü, ilçe genelinde 17 bin dönüm araziden yılda yaklaşık 20 bin ton üzüm hasadı gerçekleştirildiğini belirtti.

Haziran ayı sonunda başlayan hasadın eylül ayı sonuna kadar süreceğini vurgulayan Süngü, ilçede ceviz üzümünün yanında ak üzüm, gök üzüm, kardinal, ergin çekirdeksiz, Yalova incisi, Trakya ilkeren, redglap, horoz karası, erkenci siyah üzüm, rezaki gibi çeşitlerin üretildiğini kaydetti.

Birçok bölgede organik üretim yapıldığını, bunun da fiyatlara olumlu yansıdığına işaret eden Süngü, "Geçen yıl üreticiden kilosu 80-90 kuruşa alınan üzüm, şuanda 1-1.5 lira arasında satılıyor. Bu da üreticinin yüzünü güldürüyor. Denetim altında üretilen üzümün tamamına yakını iç piyasada tüketiliyor. Yaptığımız bilgilendirme toplantılarıyla üreticileri bilinçlendirilip kaliteli ürün üretmesinin sağlıyoruz" diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
01.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: üzüm, üreticisi, silifke
Link: Üzüm, üreticisinin yüzünü güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız