Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kilosu 10 kuruş olan karpuzun alıcısı yok
 
 
Tekirdağlı karpuz üreticileri, düşük fiyattan ve ürünlerini satamamaktan şikayetçi.

Tekirdağ’ın “Karpuz Diyarı” olarak bilinen Ferhadanlı Mahallesi üreticileri kilosu 10 kuruş olan karpuzdan vatandaşların yanı sıra toptancıların da ilgisiz olduğunu ifade ettiler.

Turfanda sezonda kilosunun yüksek olmasından dolayı karpuzu yiyemeyen vatandaş karpuz sezonunda fiyatların düşük olmasına rağmen karpuz ve kavuna ilgi göstermiyor.
 
Karpuz ve kavunlarının kabak aşılı olmamasının yanında fiyatlarının da olduğundan daha düşük olduğunu söyleyen üretici Fikret Günay, “29 seneden beri böyle bir sene yaşamadım tüm ürünlerimiz elimizde kaldı. Karpuzumuz çok para yapmasa da ayaklar altına düşürmezdik sürümden kazanırdık ama o da olmadı.

Bu sene karpuzda öyle bir seneki karpuz hem para yapmıyor hem de satılmıyor. Karpuzu alan yok. Bizim bölgemiz Bursa ile aynı bölgede olduğu için karpuz aynı zamanda çıkıyor. Bursa’nın karpuzu tercih edildiğinden onların zararı olmuyor“ ifadelerini kaydetti.

“İSTANBUL’A GİDECEK KARPUZLAR ELİMİZDE KALDI”
 
Ferhadanlı Muhtar Vekili Orhan Karabaş, her sene karpuz ve kavun sezonunda İstanbul’dan toptancıların 3 günde bir gelerek karpuz ve kavun aldığını bu sene ise 5 günde bir 3-4 aracın geldiğini söyledi.
 
Önceki senelerde günde 20 traktör karpuz ve kavun sattıklarını şimdi ise 3 traktör zor sattıklarının altını çizen Karabaş, ”Şu anda İstanbul’a gidecek olan karpuzlarımız elimizde kaldı.

Karpuzların elimizde kalmasının 2 sebebi var. Ya üretimimiz çok oldu ya da insanlar eskisi gibi karpuz yemiyor. Önceden 3 günde bir karpuz almaya geliyorlardı şimdi ise 5 günde bir anca geliyorlar. Tekirdağ’da karpuz tüketimi azaldı. İnsanlar sanki karpuz yememe kararı almış gibi duruyor.

Burada 20 traktör tüketilen karpuz 3 traktöre kadar düştü. Karpuz tüketiminde çok düşüş var. İstanbul’dan talep az olduğundan karpuz ve kavunlarımız elimizde kaldı. Geçen sene 6 TL'ye satılan kavun bu sene 1 TL'ye satılıyor“ şeklinde konuştu.
Karpuz ve kavun üreticileri işlerinin kötü olmasından dolayı, borçlarını nasıl ödeyeceklerinin planlarını yapmaya başladı.
 
 
 
 
(İHA)
 

Ekleme Tarihi
01.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Kilosu 10 kuruş olan karpuzun alıcısı yok
Link: Kilosu 10 kuruş olan karpuzun alıcısı yok




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız