Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bamya, Yozgatlı çiftçinin yüzünü güldürdü
 
 
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde alternatif ürün kapsamında ilk kez ekimi yapılan bamya Sorgunlu çiftçinin yüzünü güldürdü.

Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden biri olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde alternatif ürün kapsamında ilk kez ekimi yapılan bamya Sorgunlu çiftçinin yüzünü güldürdü.
 
Daha önceki yıllarda buğday, arpa ve pancar gibi ürünleri eken çiftçiler bu yıl ilk defa deneme ekimini yaptıkları bamyanın veriminden memnun kaldı. Bu yıl ilk defa bamya ekimi yapan Özdemir Karslı (59) isimli çiftçi, bamyanın diğer ürünlere göre daha kazançlı olduğunu ve Pazar sıkıntısı yaşamadıklarını söyledi. Bir yıl önce Amasya’da bir akraba ziyaretine gittiğinde bu bölgede bamya yetiştirildiğini öğrendiğini belirten Karslı, “Amasya’da bamya ekildiğini duydum. Bunun üzerine deneme amaçlı bamya ekimi yaptım. Bu yıl hava şartlarından dolayı isteğimiz ürünü elde edemedik ama yine de ilk yıla göre çok güzel ürün elde ettik. 5 dönüm tarla üzerinde günlük 15-20 kg arasında bamya topluyoruz. Eğer hava şartları iyi olsaydı günlük 50-60 kg toplayabilirdik” dedi.
 
Önümüzdeki yıl daha sistemli bir ekim yapmayı planladıklarını ifade eden Karslı, “Gelecek yıl damlama sulama sistemi kurarak günlük 100 kilo üzerinde bamya toplamayı hedefliyorum. 3 kısım halinde toplandığım bamyanın büyük olanını kilosu 6 TL, onun bir küçüğünü 8 TL ve en küçüğünü ise 10 TL’den satıyorum. Pazarlama kesinlikle bir sıkıntı yaşamıyorum. Vatandaşlar tarlaya geliyor burada satıyorum” diye konuştu.
 
Bamyanın diğer ürünlere göre daha kazançlı olduğunu ifade eden Karslı,“Buğday, arpa, pancar ve nohut gibi ürünleri de ekiyorum. Geçmiş yıllarda birçok ürün ektim. Ancak hiçbiri bamya kadar kazançlı olmadı. Diğer çiftçi kardeşlerimizin de bamya ekmesini tavsiye ederim” ifadelerini kullandı.
 
 
(TARIM TV)
 
 

Ekleme Tarihi
06.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Bamya, Yozgatlı çiftçinin yüzünü güldürdü
Link: Bamya, Yozgatlı çiftçinin yüzünü güldürdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız