Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Balık fiyatları düşüyor, gıda el yakıyor
 
 
İSTANBUL - Artan et fiyatları, balık sezonunun açılmasıyla vatandaşları balığa yöneltti. Sezonun yeni açılması ve havaların sıcak olması sebebiyle fiyatların normalden biraz yüksek olduğunu belirten balıkçılar, ilerleyen günlerde fiyatların daha da düşeceğini kaydetti. Eminönü esnafı ise, gıda fiyatlarının yüksekliği nedeniyle satışların düşük olmasından yakındı.

Balık fiyatlarının şu an normal olduğunu ancak ilerleyen günlerde havaların soğumasıyla daha da düşeceğini belirten Yenikapı’daki balıkçılardan Muammer Ardıç, “ Tabii ki şu an düşüş var fiyatlarda. Önümüzdeki günlerde havaların soğumasını bekliyoruz. Şu an denizler sıcak. Havalar biraz daha soğursa fiyatlar çok daha düşecek. Mesela hamsi ilk açılışta 15 liraydı, şu anda 7 lira. Ama önümüzdeki günlerde 3 liraya 5 liraya hamsi satılır. Şu anda tabiî ki et fiyatları yüksek ama balık ucuz, balığı bol bol yesinler.” dedi.

Bir başka balıkçı esnafı Çetin Korkmaz ise, “Şu an balık biraz az olduğu için biraz pahalı. 7 liraya 10 liraya balık var ama ilerleyen zamanlarda düşer. 7 liraya da balık var 10 liraya da var ama millet şuan fazla almıyor. Zenginin yediği balığı garibanlar yiyemiyor. Sezona göre balık bol ama bir hafta ya da iki haftaya kadar fiyatlar düşer.” şeklinde konuştu.

Kahvaltılık ve kuruyemiş piyasasının önemli merkezlerinden olan Eminönü’nde ise esnaf, artan gıda fiyatları nedeniyle satışlardaki düşüşten yakındı. Vatandaşlarda fiyatların genel olarak pahalı olduğunu belirtti.

GIDA FİYATLARI, ATEŞ PAHASI

Fiyatların geçen senelere göre yüzde 100 oranında arttığını söyleyen kuruyemiş esnafı Volkan Akbulut, “Alışveriş bu sene sıkıntılı geçiyor çünkü müşteriler rahatsız, bizde rahatsızız. Fiyatlarımız mahsul az olduğu için yüksek bu sene. Antep fıstığı olsun, fındık olsun, kuru kayısı olsun az geldiği için fiyatlar bu sene uçuyor. Geçen sene fındık 17 liraydı şu an 34 lira. Yani yüzde 100 bir zam var. Antep fıstığı ise 22 liraydı, bugün 38 lira. 10 liraya sattığımız kayısı 28 lira. Fiyatlar gerçekten uçtu. Ne yapacağımızı şaşırdık. İşler Allah’a şükür iyi ama turistler olmasa işler olmayacak. Yani Türkler bu fiyatlarla kuruyemiş almıyor.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar ise fiyatların çok yüksek olduğunu, alışveriş yapmakta zorlandıklarını söyledi.
 
(CİHAN)

Ekleme Tarihi
07.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: limon, fiyat, üretici, indirim, Türkiye Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Birliği, Kemal Kaçmaz
Link: Balık fiyatları düşüyor, gıda el yakıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız