Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

CHP Manisa Milletvekili Öz: Üzüm üreticisinin zararından AK Parti sorumlu
 
 
 ANKARA - CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş'ı üzüm üreticisinin kafasını karıştırmakla itham etti. Öz, "Muzaffer Yurttaş yaptığı açıklama ile ne demek istiyor? Üreticimize 'neden bağ diktiniz, esas suçlu sizsiniz' mi demek istiyor? Yoksa üreticiyi korumayan hükümet yüzünden suçun kendilerinde olduğunu kabul ederek suçluluk psikolojisi içinde mi hareket ediyor?" ifadesini kullandı.

Sakine Öz, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Muzaffer Yurttaş'ın İran üzümü ile ilgili konuşmalarına gönderdemede bulunarak, şunları dile getirdi:

"O zaman Muzaffer Yurttaş, İran'dan gelen üzümlerin kimlerin işletmelerinde işlenip Türk üzümü diye ihraç edildiğini de bilmektedir. İran üzümü yüzünden üreticinin uğradığı geçen yılki zararında hükümet tarafından karşılanması gerekir. Geçen yıl bana 'üzüm 3,5 liranın altına düşerse getirin ben aşacağım' diyenlerden, üzüm 2,5 liranın altına düşünce bir daha sesleri çıkmadı. Şimdi aradan bir sene geçti, sorunlara kalıcı çözüm bulamadıkları gibi, hem üzüm fiyatıyla, hem de İran üzümünün açtığı yarayla, suçluluk psikolojisiyle açıklama yapıp duruyorlar. Planlamayı yapacak olan devlet, 12 yıldır da hükümet sizsiniz, planlamayı da siz yapacaksınız. Hem yeni dikilen bağlara dekar başına 100 lira destekleme verip teşvik ediyorsun, hem de üretim alanlarının arttığından şikâyet ediyorsunuz. 'Plansız dikim yapılıyor' diyorsunuz. Suçlusunuz, ya suçunuzu bastırmaya çalışıyorsunuz ya da durumdan siz de rahatsızsınız. Sayın Yurttaş, yaptığınız bu açıklama Taytan'daki, Çapaklı'daki Alahıdır ve Nuriye'deki üzümcünün sorununu çözmüyor."

Resmi verilere göre AK Parti'nin iktidara geldiği yıl TARİŞ'in alımlardaki payın yüzde 32,9 iken geçen 12 yıllık sürede bu oranın yüzde 6,7'ye düştüğünü belirten Öz, "Böyle olunca da üzüm fiyatlarının bu duruma düşmesinde yadırganacak bir durum yoktur. Muzaffer Yurttaş, geçen haftalarda yandaş bir işletmeye gidip müjdelerle üzüm ihracatçısına ton başına 150 lira verildiğini, bunun üreticiye de yansıyacağına inandığını söylemişti. Bu 150 liralık prim açıklandıktan sonra üzüm fiyatlarının artmasını bırakın, fiyatlar daha da geriye gitmiştir. Bizim önerimiz, bu 150 liralık primin doğrudan üreticimize ödenmesidir." dedi. (CİHAN)

Ekleme Tarihi
10.09.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: üzüm
Link: Üzüm üreticisinin zararından AK Parti sorumlu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız