Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Ayçiçeği destek bekliyor

Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Sarı, önemli yağlı tohumlardan ayçiçeğinin sıkıntılı dönemlerden geçtiğini belirtti.

TEKİRDAĞ - Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı, "Aspirle kanola kadar destek versek bu topraklarda 2-3 milyon ton civarında ayçiçeği üretiriz" dedi.

Sarı, borsanın toplantı salonunda düzenlenen "Ayçiçeğinde Ürün Ticareti, Verim, Kalite ve Destekleme Politikaları Paneli"nin açılışında, ayçiçeğinin bölge için önemli bir ürün olduğunu belirtti.

Ayçiçeğinin önemli yağlı tohumlardan olduğunu ancak şu sıralar sıkıntılı dönemlerden geçtiğini ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Yağ bu ülke için çok önemli. Millet olarak yağı seviyoruz. Bunların başında da ayçiçeği geliyor. Türk milletinin yemeklerinde, sofralarında olmazsa olmazların başında yağ geliyor. Yağlı et ve balık bile yağla pişiriliyor. Gıdanın dışında birçok sanayi üretiminde de yağ kullanılıyor."

Sarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının, alternatif yağlı tohumlar üretmeye ve üretimini arttırmaya çalıştığını söyledi. Aspir ve kanolanın bu ürünlerden bazıları olduğunu ifade eden Sarı, şunları kaydetti:

"Hem aspire hem kanolaya ayçiçeğinin yanında daha fazla teşvik ve destek veriliyor. Bunları ekmeli ve yaygınlaştırmalıyız ama ayçiçeği hem verim itibariyle hem içerisindeki yağ oranı itibariyle bunların çok önünde gelen bir bitki. Biz ayçiçeğine, aspirle kanola kadar destek versek bu topraklarda 2-3 milyon ton civarında ayçiçeği üretiriz. Bu çok önemli bir rakam. 2 milyon ton bizim ülke olarak yüzde 70 yağ ihtiyacımızı karşılar. 3 milyon tonda ise ihracatına bile geçeriz."

Programda açılış konuşmalarının ardından panele geçildi.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: ayçiçek, destek, bekliyor, tekirdağ
Link: Ayçiçeği destek bekliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız