Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gıda sektörüne ‘ihracat’ eğitimi

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO), gıda sektörünün ihracat kapasitesinin artırılması projesi çerçevesinde, sektör temsilcilerine, “Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi” düzenledi.

Ekonomi Bakanlığı ile Samsun Ticaret Sanayi Odası’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı (UR-GE) kapsamında hazırladığı, “Samsun Gıda Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılması” projesi çerçevesindeki çalışmaları devam ediyor. Proje kapsamında, Samsun TSO ev sahipliğinde, paydaş firmaların katılımı ile “Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri Eğitimi” düzenlendi. Rönesans Danışmanlık Firması Eğitmeni Ceyhun Yeşilşerit, katılımcılara, “Uluslararası Pazarlara Giriş Stratejileri” konusunda eğitim verdi.
 
“FIRSATLARI YÖNETEMEYENLER AYAKTA KALAMAYACAK”
 
Çok sayıda firma temsilcisinin hazır bulunduğu eğitimde Eğitmen Ceyhun Yeşilşerit, ‘Dünyamızın Görünümü’, ‘İşletmelerin Temel Fonksiyonları ve Hedefleri Nelerdir’, ‘Pazar Ne Demektir, Türleri Nelerdir’, ‘Pazarlama Stratejisi Oluşturma’ ve ‘Pazarlama Stratejisi Geliştirme’ konularında bilgi verdi. Yeni dünya düzeninde rekabetin topyekun savaşlarla değil, şirketlerle yapıldığını ifade eden Yeşilşerit, “Değişen ekonomi bizi bir çok devrimle birlikte bu vahşi rekabetin içerisine itmiş durumda. Evrişen ekonomide daha fazla ürün ve hizmet çeşitliliği var. Her şey hakkında daha çok bilgi sahibiyiz. İletişim, sipariş verme ve alma kolaylıkları var. İnternet satış, satın alma ve eğitim için önemli bir kanal. Değişen ekonomi bize küreselleşme, teknoloji ve belirsizlik olmak üzere üç alanda fırsat sunuyor ama bir yandan da tehdit ediyor. Bunları yönetemeyenler ayakta kalamayacak. Bir işletmenin rekabet edebilmesi için strateji geliştirmesi ve uygulaması gerekir. Pazarlamanın temel hedeflerini ise, mevcut müşterilere daha fazla ve daha sık satmak, rakiplerin müşterilerini kendine çekmek, pazara yeni giren tüketicileri müşteri edinmek, marka sadakati yaratmak, işletmenin toplum tarafından sevilmesini ve benimsemesini sağlamak başlıklarında sıralayabiliriz” dedi.
 
“SEKTÖRÜN İHTİYAÇLARINA CEVAP VERMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
 
Gıda sektörünün güçlü bir sektör haline gelmesini, bu anlamda uluslararası arenadaki rakipleriyle rekabet edebilecek duruma ulaşmasını istediklerini kaydeden Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği gibi Oda olarak en önemli çalışmalarımızdan biri ihracatımızı daha üst seviyelere çıkartmak. Bu yönde önemli çalışmalar ortaya koyuyoruz. Bunun için de Ekonomi Bakanlığı ile görüşmeler yaparak bu projeyi uygulamaya karar verdik. Sektörün sorun ve ihtiyaçlarına cevap vermek için çalışıyoruz. Sektörün ihracatının artırılması anlamında, firmalarının geliştirilmesi anlamında da gereken desteği vermeye hazırız. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımız aralıksız sürecek” diye konuştu. 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
15.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: gıda sektörü, ihracat, Samsun
Link: Gıda sektörüne ‘ihracat’ eğitimi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız