Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Kurbanlıklar İstanbul’a geldi

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla Anadolu'nun çeşitli illerinden yola çıkan kurbanlıklar, gece saat 00.00'dan itibaren İstanbul'a girmeye başladı.

Kamyon ve TIR'larla Çamlıca gişelerinden giriş yapan kurbanlıklar, hayvan sevk noktasına götürüldü. Burada Hayvan sahiplerinin belgelerini kontrol eden trafik zabıta ekipleri, hayvan belgeleri bulunan ve evrakları tam olan araçların İstanbul'a girişine izin verdi.
 
Kurbanlıkları taşıyan kamyon ve tırlar, Çamlıca gişelerini geçtikten sonra hayvan sevk satış noktalarına yönlendirildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri ile polis, kamyonlarda inceleme yaptı. İnceleme ve kontrollerde sahiplerinde gerekli belgeler bulunan hayvanların kente girişine izin verildi. Kurbanlıklar, Beykoz Belediyesi'nin belirlediği alandaki çadırlara yerleştirilmeye başlandı. Burada hayvanlar titizlikle kamyon ve TIR’lardan indirilerek kantarlarda tartılıp çadırlarına yerleştirildi.
Kurbanlık sahibi Salih Özbereket, Ağrı’dan toplamda 115 hayvan getirdiklerini belirterek, “12 metre boyunda olan çadırlar 7 bin lira Çavuşbaşı’nda, İstanbul bölgesinde ki en uygun ve en düzenli olan çadırlar bunlar. Kaçak göçek iş yapmayanlara buradan sürekli çadırlar veriliyor. Bizimde devamlı çadırlarımız var burada yani malımızı burada satıyoruz. Hayvanların sağlık kontrollerini veterinerler sık sık yapıyor. Günaşırı gelirler tek tek gelip kontrol ederler. Burada bir sıkıntı yaşadığımızda veterinerleri alıp getiriyoruz iğnesini vuruyor haplanması gerekiyorsa haplıyor. Hayvanların sağlığına aşırı derecede önem veriliyor." dedi.
 
Bir diğer satıcı Şükrü Engel ise “Allah nasip ederse canlı ağırlığı 1 ton, 950 900 kg, parası da 12 13 bin civarında bekliyoruz. Geçen seneye göre biraz daha ümitliyiz, geçen seneden daha iyi olmasını düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.  
 
 
 
 
 (İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
19.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: İstanbul, Kurban bayramı, kurbanlıklar
Link: Kurbanlıklar İstanbul’a geldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız