Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tarım Kredi Kooperatifleri'ne 8 ayda 20,6 bin yeni ortak

Türkiye genelinde 2014 yılının ilk 8 ayında 20 bin 549 çiftçi Tarım Kredi Kooperatifleri'ne ortak oldu. Kurumun genel müdürü Namık Bostancı, “151 yıldır çiftçimizin güven kapısı olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri'ne üreticilerimizin güveni artarak devam ediyor.” dedi.

Bostancı, yaptığı açıklamada küresel ısınma, hızlı nüfus artışı; tarımsal alanların daralması, biyo yakıt kullanımı; su kıtlığı gibi nedenlerle gıdanın öneminin her geçen gün arttığını vurguladı. Bostancı, şunları söyledi:

”Artık dünyada tarım stratejik sektör haline geldi. Tarımın önemi her geçen gün katlanarak artıyor. Ülkemizde de modern tarıma geçilmesi ile birlikte bu sektörümüze ilgi her geçen gün artmaktadır. 151 yıldır Türk çiftçisine hizmet veren, bütün tarımsal girdileri kar amacı gütmeden temin eden ve ortaklarının ürünlerini değerlendirerek Türk çiftçisinin her zaman güven kapısı olan Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerine 2014 yılının ilk sekiz ayında 20 bin 549 genç üretici ortak oldu. Bu bize olan güveni göstermektedir. Sorumluluğumuz daha da artmaktadır.”

241 üretici ile en fazla ortak kaydının Trabzon’un Of ilçesindeki Tarım Kredi Kooperatifi tarafından yapıldığını; bunu İzmir, Erzurum, Artvin ve Konya illerindeki Tarım Kredi Kooperatiflerinin izlediğini ifade eden Bostancı, “Sorumluluğumuzun ciddiyetini bilerek tarımla geçinen herkesi Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri çatısı altına bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü, dünyada kooperatifçiliğin hızla geliştiğini ve 1 milyar üreticinin kooperatif üyesi olduğunu belirterek, “Dünya’da yaşanan ekonomik krizler de göstermiştir ki krize karşı direnen, ayakta kalan hatta krizden kazançlı çıkan tek sektör kooperatifçiliktir.” diye konuştu.

“ÇİFTÇİ PROFİLİ DEĞİŞİYOR”

Türkiye’de çiftçi profilinin değişmeye başladığını aktaran Namık Bostancı, Tarımda sanayileşme ile birlikte holdinglerin yanı sıra şehirlerde yaşayan orta sınıf olarak tabir edilen birçok meslek grubundan insanların da tasarruflarını tarım sektöründe değerlendirmeye başladığını söyledi. 
 
 
 
 
 (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tarım Kredi Kooperatifleri'ne, 8 ayda 20,6 bin, yeni ortak, tarım
Link: Tarım Kredi Kooperatifleri'ne 8 ayda 20,6 bin yeni ortak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız