Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Dev yayın balığı büyük ilgi çekti

Tokat’ın Niksar ilçesinde Kelkit Çayı’nda yakalanan 2 metre uzunluğunda, 50 kilogram ağırlığındaki yayın balığı ilgi odağı oldu.

Niksar’da Kelkit Çayı’nda yakalanan dev yayın balığı görenleri hayrete düşürüyor. Yaklaşık 2 metre boyunda, 50 kg ağırlığında olan dev yayın balığı ile fotoğraf çektirmek isteyenler sıraya girdi.

Edinilen bilgiye göre, Mehmet Bilgü adlı vatandaş Kelkit Çayı Üniversite bölgesinde gezinirken suyun içinde bir hareket olduğunu fark etti. Irmaktaki suyun azlığını fırsat bilen Bilgü, suyun kenarına yaklaştığında büyük bir karartı olduğunu gözlemledi. Suya giren Bilgü, dev yayın balığını görünce elleriyle onu güçlükle kıyıya çıkarttı. Balığı ilçe merkezindeki bir balıkçıya satan Bilgü, ilk kez böyle bir şeyle karşılaştığını söyledi.
Dev balığı satın alan Ercan, Nazmi ve Kaya adlı balıkçılar akşama kadar balığı kesmeyeceklerini ve tezgahta sergileyeceklerini, daha sonra kilo halinde satış yapacaklarını söylediler.

Tezgaha güçlükle asılan 2 metrelik balığı gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Tezgahın önünden geçen kimi vatandaşların ise cep telefonuyla fotoğraf çekmesi dikkat çekti. 2 metre uzunluğunda, 50 kilo ağırlığındaki balık, kilosu 10 TL’den satılacak.

Beyaz etli büyük balıklar grubunda yer alan yayın balığının; haşlaması, buğulaması, fırın ve kızartması ile lezzetli bir balık olduğu vurgulandı. 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
24.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: dev yayın balığı, kelkit çayı, Tokat, balık
Link: Dev yayın balığı büyük ilgi çekti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız