Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Tescilli Keben narı, üreticiyi sevindirecek

Silifke ilçesindeki Göksu Vadisi köylerinde yetişen ve ağırlığı 2 kilograma kadar ulaşan Keben narının kilogram fiyatının bu yıl 1 liranın üzerine çıkması bekleniyor.

Silifke Ziraat Odası Başkanı Mahire Can, Keben narının, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tescillenmiş Türkiye'nin tek sofralık narı olduğunu hatırlattı.

Adını, yetiştiği Göksü Vadisi'ndeki köyden alan narın farklı aromasıyla dikkat çektiğini anlatan Can, "Bu nar, tatlı ve mayhoş karışımı tadıyla damaklarda farklı lezzet bırakıyor. Bu nedenle genellikle sofralık tercih ediliyor" dedi.

Can, ilçe genelinde her yıl 3 bin dönümden 5-6 bin ton nar hasat edildiğini belirterek, narın yetiştiği Göksu Vadisi'nin mikroklima özeliği etkisiyle ağırlığının 2 kilograma kadar çıktığını söyledi.

Görüntüsü ve tadıyla rağbet gören narın dalında satıldığını vurgulayan Can, "Tamamı yurt içinde tüketilen Keben narının hasadına bu ay içinde başlanacak. Geçen yıl kilogramı 30 kuruşa kadar düşen narın bu yıl 1 liranın üzerinden satılması öngörülüyor. Geçen yılki fiyatıyla üreticisini üzen nar, bu yıl onları sevindirecek" dedi.

Can, Keben narının ihracatının yapılması için üretim alanlarının genişletilmesi gerektiğini ifade ederek, vadide yeni tarım alanlarına ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: nar, keban narı
Link: Tescilli Keben narı, üreticiyi sevindirecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız