Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tütün çiftçisi ve ihracatçısının gözü kulağı Moskova'da
 
 
İZMİR - Türkiye’ye 450 milyon dolarlık ihracat geliri sağlayan ve 85 bin çiftçinin geçim kaynağı olan tütün tarımının geleceğini etkileyecek kararlar, 13-18 Ekim 2014 tarihinde Moskova’da, Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesi Taraflar Konferansı'nda ele alınacak.

Ege Tütün İhracatçıları Birliği Başkanı Mahmut Özgener, tütün yetiştirme ve ihracatındaki rekabetçiliğini olumsuz etkileyecek önerilere karşı Türkiye’nin temsil ve görüşlerinin büyük öneme sahip olduğunu vurguladı. Tütün tarımına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgener, “Tütün tarımı ve ihracatı, Türkiye ekonomisi için büyük öneme sahiptir. Oryantal tütün üretiminde dünyada birinci sıradayız. Tütün ihracatında ise ilk 10’a giriyoruz. 2013 yılında 48 ülkeye tütün ihraç ederek, yaklaşık 450 milyon dolar gelir elde ettik. Yaklaşık 85 bin çiftçinin geçim kaynağı olan tütün, 2023 Türkiye ihracat hedefine ulaşmada önemli bir kalem. Bu bağlamda ülkemizde rekabet gücü yüksek, kaliteli ve ihraç edilebilir tütünün yetiştirilmesi, öncelikli konularımız arasında yer almakta.” dedi.

Moskova’da düzenlenecek konferansta tütün tarımına ilişkin kararların da alınacağını belirten Özgener, tartışmaya açılacak raporun, çiftçilere verilen her türlü teknik ve finans desteğinin sonlandırılması gibi hükümler içerdiğine dikkat çekti. Özgener, şöyle devam etti: “Türkiye’nin tütün ihracat gücünü arttırmaya yönelik çalışmalarımız var. Çiftçilerimize sağlanan teknik ve finansal destekler, Türk tütününün dünya piyasalarındaki değerini arttırıyor. Yapılan bu teknik ve finansal destekler sayesinde başarılı sonuçlar elde edilirken çiftçilere verilen bu desteklerin yasaklanması, tüm bu kazanımlara zarar verecektir.”

Bugüne kadar tütün tarımını, ihracatını ve on binlerce tütün çiftçisinin haklarını korumak için yapılan çalışmaları memnuniyetle karşıladıklarını ifade eden Özgener, “Tütün çiftçimizin ve ihracatçılarımızın gözü kulağı bu toplantıda. Oryantal tütün üretiminde birinci sırada olan Türkiye, Moskova’da yapılacak bu konferansta anahtar ülke konumunda. Yetkililerimizin, Türkiye’nin tarımsal ve ekonomik hedeflerini gözetecek şekilde, on binlerce çiftçimizi ve ihracatçılarımızı koruyacak şekilde aktif katılım göstereceklerine inanıyorum.” diye konuştu.(CİHAN)

Ekleme Tarihi
09.10.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: tütün,moskova
Link: Tütün çiftçisi ve ihracatçısının gözü kulağı Moskova'da




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız