Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


'Kuruyemiş' gözünü dış pazara dikti

Kuruyemiş sektörü, Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan proje kapsamında dünya ticaretinde 'Türk kuruyemişleri' algısı oluşturmayı hedefliyor.

DENİZLİ - Tüm Kuruyemiş Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜKSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Çaputçu, Ekonomi Bakanlığı'ndan aldıkları proje desteğiyle dünya ticaretinde Türk kuruyemişleri algısı oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Çaputçu, yaptığı açıklamada, 2013 yılında Ekonomi Bakanlığı'ndan 2.3 milyon lira destek aldıkları "Kuruyemiş Sektörünün Uluslararası Rekabet Yeteneğinin Geliştirilmesi Projesi" hakkında bilgi verdi. Çaputçu, proje kapsamında bugüne kadar 2 eğitim programı, 2 yurt dışı pazarlama faaliyeti 1 danışmanlık programı gerçekleştirdiklerini belirtti. Çaputçu, "Ekonomi Bakanlığı'ndan aldığımız proje desteğiyle dünya ticaretinde Türk kuruyemişleri algısı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

Üyelerinin ihracata yönelik kapasitelerini geliştirmek ve ihracat yapan firmaların ihracatlarını artırmaları, ihracat yapmayan firmaların da ihracat yapar duruma gelmeleri için faaliyetlerine devam edeceklerini ifade eden Çaputçu, Türkiye'nin 2023 ihracat hedefine ulaşması için TÜKSİAD'ın üstlerine düşen görevi yerine getirmek konusunda kararlı olduklarını kaydetti.

Muammer Çaputçu, Ekonomi Bakanlığı tarafından sağlanan 2.3 milyon dolarlık desteğin TÜKSİAD'ın ve üyelerinin vizyonlarının geliştirilmesine çok önemli katkılar sağlayacağına ve kuruyemiş sektörüne yeni ufuklar açacağına olan inancının tam olduğunu bildirdi.

TÜBİTAK ile ortak proje


Çaputçu, yerfıstığı ve ayçekirdeğin raf ömrünün artırılması ve kalitelinin iyileştirilmesi için de TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Gıda Enstitüsü ile işbirliğiyle yürüttükleri bir proje de olduğunu ifade etti. Hem iç hem de dış pazarda sektör olarak karşılaştıkları en önemli sıkıntılardan birinin raf ömrü konusu olduğunu vurgulayan Çaputçu, söz konusu Ar-Ge projesi kapsamında çok önemli sonuçlar elde etmeye başladıklarını ve bu sonuçları üyeleriyle paylaşarak ürünlerin kalitesinin ve raf ömrünün artırılmasına yönelik uygulamaların sektör genelinde yaygınlaştırılmasını hedeflediklerini söyledi.  
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: kuruyemiş, Türkiye, TÜBİTAK, Ekonomi Bakanlığı, Muammer Çaputçu
Link: 'Kuruyemiş' gözünü dış pazara dikti




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız