Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sütlaç rekoru Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdi

Ekşioğlu Vakfı tarafından Rize’nin Ovit Yaylası’nda gerçekleştirilen dev kazanda sütlaç pişirme rekor denemesi ile Yunanistan’ın elinde bulundurduğu rekor kırılarak Türk sütlacı Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdi.

Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Yaylası’nda her yıl geleneksel olarak düzenlenen yayla şenliğinin bu yıl 2-3 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen etabında 2 metre 65 cm çapında ve 650 kilo ağırlığındaki dev kazanda 1 ton 295 kilo sütlaç pişirilerek rekor denemesi yapılmıştı. Guinnes Rekorlar Kitabı gözlemcilerinin huzurunda yapılan demene kabul edilerek Yunanistan’ın 370 kilo ile elinde bulundurduğu rekor kırılmış oldu.

REKORA GÖRKEMLİ TANITIM

Ekşioğlu Vakfı, 8 Kasım tarihinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Guinnes tarafından kabul edilen rekorun tanıtımını ve kutlamasını gerçekleştirecek. Etkinlik kapsamında Volkan Konak ve Funda Arar konserleri ile görkemli bir ödül töreni düzenlenecek.Konuyla ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, Yunanistan’ın elinde bulundurduğu rekoru Türkiye’ye getirmenin gururunu yaşadıklarını belirterek Vakıflarının Guinnes Rekorlar Kitabına girmesinin ailelerini sevindirdiğini söyledi. Ekşi, “Bu büyük gururu görkemli bir gece ile kutlayacak Guinnes Rekorlar Kitabı’ndan belgemizi alacağız hem de sanatçılarımızla bu ödülü kutlayacağız. Ekşioğlu Vakfı olarak ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin tanıtımına her zaman katkı vermeye devam edeceğiz. Bu etkinliğimize herkesi bekliyoruz” dedi. 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
14.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Guinnes Rekorlar Kitabı, sütlaç rekoru
Link: Sütlaç rekoru Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız