Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Doğan Organik ile model olduk

DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Kelkit ve çevresininde sürdürülebilir kalkınma sağlamak amacıyla 2002’de başlatılan Doğan Organik projesinin ticari bir faaliyetten çok bir sosyal sorumluluk girişimi olduğunu söyledi.

Doğan Holding’in ana sponsorluğunda Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu tarafından bu yıl 18’incisi İstanbul’da düzenlenen Dünya Organik Kongresi’nin açılışında konuşan Begümhan Doğan Faralyalı, Doğan Organik’in Türkiye’nin en büyük organik süt üreticisi konumuna ulaştığını belirterek, “Doğan Organik’in sözleşmeli çiftçileriyle birlikte 12 yılda elde ettiği başarılı sonuçlar Doğan Holding ve Kelkit halkı için gurur kaynağıdır” dedi.

BAŞARIYLA İŞLİYOR

Doğan Holding’in Doğan Organik Kelkit Girişimi projesiyle Türkiye’de organik hayvancılığın öncülüğünü üstlendiğini de kaydeden Begümhan Doğan Faralyalı, Holding olarak kongreye verdikleri destekle tarımsal kalkınma, gıda güvenliği ve sürdürülebilirlik alanlarında uluslararası deneyim paylaşımına katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurguladı. Doğan Organik’in Kelkit’te geliştirdiği modelin başarıyla işlediğine dikkat çeken Begümhan Doğan Faralyalı şöyle devam etti:

BABAMIN ARMAĞANIDIR

“Türkiye’nin Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki memleketimiz Kelkit’te, 2002’de start verilen bu proje, Holdingimizin Onursal Başkanı, babam Aydın Doğan’ın doğup büyüdüğü topraklara armağanıdır. Doğan Organik’in amacı, Kelkit ve çevresinin sürdürülebilir kalkınmasını sağlamak. Bu amaç doğrultusunda Türkiye’ye öncülük edecek bir organik tarım ve hayvancılık modeli oluşturduk. Kelkit’te başarıyla işleyen model, bugün tarım ekonomisi için sürdürülebilirliğini kanıtlamış bir model haline geldi. Sadece Kelkit’in değil, Doğu Karadeniz’in organik tarım merkezi olmasına katkıda bulundu. Kelkit’te başlattığımız organik üretim modeliyle gelecek nesillere verimli topraklar bırakmanın huzuruyla çalışıyoruz.”

Avrupa’dan ödül
 
DOĞAN Organik’in sadece operasyonel başarısıyla değil, sosyal sorumluluk niteliğiyle de gurur kaynağı olduğunu belirten Begümhan Doğan Faralyalı şunları anlattı: “Doğan Organik Ürünler modeliyle CSR Europe’un düzenlediği Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri Programı’nda KOBİ kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldük. Projemiz uluslararası arenada da örnek model haline geldi.”
 




12 bin ton organik süt
 
DOĞAN Organik Kelkit Girişimi sözleşmeli çiftçi ailelerine eğitim verirken yatırım desteği de sağlıyor. 60 çalışanı ve 100 sözleşmeli çiftçi ailesiyle faaliyetlerine devam eden Doğan Organik, 1400 sertifikalı organik hayvandan yılda 12 bin tona varan miktarda süt üretiyor.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
14.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Doğan organik, organik
Link: Doğan Organik ile model olduk




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız