Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Türk reçelleri Wallmart'a İngiltere'den girdi

Geleneksel lezzetlerin 65 yıllık üreticisi Seyidoğlu Gıda, Osmanlı reçellerinin ününü Wallmart'a taşıdı.

Helva ve reçel başta olmak üzere 350 çeşit ürünü 20'den fazla ülkeye ihraç eden Seyidoğlu'nun ürünleri şimdi de global perakende devi Wallmart'ın İngiliz mağazalarında satılmaya başlandı.

Seyidoğlu'nun premium markası olan Sultan Bacı ürünlerinin Wallmart'ın İngiliz şubesi olan Asda Marketlerinde satılmaya başlandığı bilgisini veren Genel Müdür Mehmet Göksu, "İngiltere pazarında 10 yıldan bu yana Sultanbacı reçellerimiz sevilerek tüketilmekte. İngiltere'de ilk başlarda Türk ve Arap vatandaşlar tarafından sıklıkla tüketilen ürünlerimiz şu anda Asda, Tesco, Morrisons gibi market zincirleri başta olmak üzere 1500'den fazla noktada satılmakta. Türk lokumundan sonra dünyaya Türk reçelini de sevdirmek için çalışıyoruz. Rusya'dan Kamerun'a kadar 20'den fazla ülkeye ihracat yapıyoruz" dedi.
 
İNGİLİZLERE AYLIK 25 TON REÇEL YEDİRİYORUZ
 
Seyidoğlu Gıda'nın Premium Markalarından Sultanbacı, Global market devi Wallmart'ın İngiltere mağazaları olan Asda raflarındaki yerini aldı. 3 çeşit reçel ve 3 çeşit helva olmak üzere 6 çeşit ürünle 120 mağazada satışa başlandığı bilgisini veren Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Önümüzdeki aylarda İngiltere genelindeki 1200 mağazada ürünlerimizin satılması planlanıyor. Ürünlerimize tüketici büyük ilgi gösteriyor. Genellikle marmelat tarzında reçel tüketimi yapan İngiliz vatandaşları ev tipi geleneksel Türk reçellerimizi çok sevdi. Sadece Londra pazarında aylık 25 ton reçel satışı yapıyoruz. Özellikle Kuru incir, vişne, böğürtlen ve ahududu reçellerimiz, helvada ise fıstıklı ve kakaolu helvalarımız çok beğeniliyor" diye konuştu.
 
SULTANBACI BAKLAVALARI AVRUPA YOLCUSU
 
Sultanbacı markası altında Ramazan ayıyla birlikte baklava üretimine de başladıklarını anlatan Mehmet Göksu, "Seyidoğlu Gıda grubu olarak mağazalarımızda Sultanbacı baklavasının satışını yapıyoruz. Geleneksel Gaziantep baklavasını kaliteden ödün vermeden üretiyoruz. Şu anda aylık 35 ton baklava satışı yapıyoruz. Baklavanın yanı sıra Sultanbacı markasıyla pasta, sütlü ve şerbetli tatlılar, börek, unlu mamuller gibi 50 çeşide yakın üretimimiz var. Sultanbacı deyince yurt dışında ilk akla reçel geliyor, bizim amacımız baklava ve diğer tatlılarımızı da yabancılara sevdirmek. Vakum teknolojisiyle baklavamızı ve böreğimizi de ihraç etmeye hazırlanıyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Seyidoğlu olarak iç pazarda mağazalaşma çalışmalarına devam ettiklerini aktaran Mehmet Göksu, "Mağazalarımızda Seyidoğlu yanı sıra Sultanbacı logosunu da kullanmaya başladık. Sultanbacı'nın özel lezzetlerini tüketicinin beğenisine sunduk. Çok olumlu geri dönüşler aldık. İhracatın yanı sıra iç pazarda da Sultanbacı'nın dağıtım ağını genişleteceğiz. Seçkin şarküteri ve mağazaların yanı sıra tüketicinin daha kolay ulaşabileceği zincirlere de katılmak istiyoruz" dedi.
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
19.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Seyidoğlu Gıda, Wallmart
Link: Türk reçelleri Wallmart'a İngiltere'den girdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız