Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Sektörün Merakla Beklediği Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları Hedefine Ulaştı
“41 Ülkeden 268.125 Ziyaretçi”
 
Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından hazırlanan BURTARIM 2014 Bursa 12. Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı ile BURSA 7. ULUSLARARASI HAYVANCILIK VE EKİPMANLARI FUARI, 14 – 18 Ekim 2014 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.

Ersözlü; "Sektörün Beklediği Müthiş Buluşma, 41 Ülkeden 268.125 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi”

Fuar hakkında değerlendirme yapan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü “Sektörün merakla beklediği, ülke sınırlarını aşıp geniş coğrafyalara hitap eden, konusunda Ülkemizin ve bölgesinin en büyük fuarları arasında yer alan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, 25 ülkeden 524 firma ve firma temsilciliğinin katılımında, 7 ayrı salondan oluşan 40 bin m2 kapalı alan ve 30 m2 açık sergileme alanı olmak üzere toplam 70 bin m2 alanda hazırlandı.

Tüyap tarım fuarlarının gerek ziyaretçi gerekse metrekare bakımından en büyük halkalarından olan Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, yurt dışından Almanya, Arnavutluk, Avusturya, Azerbaycan, Belçika, Beyaz Rusya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Fransa, Güney Kore, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, İngiltere, Irak, İran, İspanya, İtalya, Japonya, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kosova, Makedonya, Moldova, Özbekistan, Polonya, Rusya, Sırbistan, Sudan, Suudi Arabistan, Tacikistan, Tunus, Türkmenistan, Uganda, Ürdün, Ukrayna ve Yunanistan’dan, yurt içinden ise 78 ilden gelen 268.125 ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Fuarların ziyarete açık olduğu günlerde katılımcı firmalarımızın yaptığı yaklaşık 500 milyon tl tutarındaki satış sektöre büyük moral verdi. Bursa dışından gelen yaklaşık 123.000 ziyaretçi ise otellerde konaklayıp, restaurantlarda yemek yiyip alışveriş yaparak şehir ekonomisine önemli katkılar sağladı. Ayrıca önümüzdeki yıl 14 – 18 Ekim 2015 tarihleri arasında düzenleyeceğimiz Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları için otellerde şimdiden ön rezervasyonlar yapıldı. Bu veriler bize kentimizde düzenlediğimiz fuarların şehrin sosyal, kültürel, ekonomik hayatına katkısını göstermektedir.” dedi.
 
Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, Ülkemizde Düzenlenen Tarım Fuarları İçerisinde 7 İklim Coğrafyasına Hitap Eden Tek Fuardır

Sektör ilgililerinin tüm programlarını fuar tarihine göre ayarladığı Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları, ülkemizde düzenlenen tüm tarım fuarları arasında 7 iklim kuşağına uygun ürün yelpazesinin sergilendiği tek fuardır. Ziyaretçiler ister yurt dışından ister yurt içinden Marmara, Ege, Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden gelsin, kendi iklimi, kendi ürün grubu ile ilgili aradığı tüm ürünleri aynı çatı altında bulabilmektedir.

Fuarlarda İkili İş Görüşmeleri Organize Edildi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın 16 Makro Projesi’nden biri olan Ticari Safari kapsamında yurt dışından alım heyetleri organize edildi. Bursa’nın dış ticaretinin artması ve dünya ticareti ile daha entegre bir merkez haline gelmesi amacıyla; T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile Bosna – Hersek, Bulgaristan, Cezayir, İtalya, Kosova, Moldova, Özbekistan, Sudan ve Yunanistan’dan organize edilen iş adamları, 14 Ekim Salı günü katılımcı firmalar ve sektör firmalarının temsilcileri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Ayrıca; Tüyap yurt dışı ofisleri tarafından Beyaz Rusya, Cezayir, İran, Makedonya, Moldova, Rusya ve Tunus’tan organize edilen alım heyetleri katılımcı firmalar ile iş görüşmeleri yaptı.

Fuar süresince Yapılan Etkinlikler;

Fuarlar ile eş zamanlı; TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, Ziraat Odaları Bursa İl Koordinasyon Kurulu Başkanlığı ve Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi işbirliğinde, akademisyen, üreticiler ve ziraat mühendislerinin katılımı ile üçüncü kez organize edilen Bursa Tarım Kongresi, “Kuraklık Gölgesinde Tarım ve Kıtlık” teması ile 16 – 17 – 18 Ekim tarihleri arasında düzenlendi. Ayrıntılı bilgi için www.bursatarimkongresi.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Fuar süresince gerçekleşen diğer etkinlik ise 15 Ekim Çarşamba günü; Dünya Gazetesi, Bursa Ticaret Borsası ve Kuruluşumuz işbirliği ile organize edilen “Türkiye’nin Tarım Politikaları ve Gelecek Vizyonu” konulu paneldir. Tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım tarafından gerçekleştirilen söz konusu panel sektör tarafından ilgi ile takip edildi. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Bursa, tarım, fuar
Link: Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları Hedefine Ulaştı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız