Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 16 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı İzmir'de başlıyor

Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker başta olmak üzere çok sayıda oda ve dernek başkanının katılımıyla 23 Ekim'de açılıyor. İlk fuarın katılımcı hedefini yüzde 50 aştıklarını vurgulayan Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, "Fuarımız eşsiz iş fırsatları sunacak" dedi.

Ülke gıda ihracatının yüzde 40'ını gerçekleştiren İzmir önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacak. FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı 23-26 Ekim 2014 tarihlerinde İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşecek. 2 ve 3 nolu sergi salonlarındaki organizasyona sektörün seçkin 150 firması katılacak. Katılımcılar stantlarında süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, yöresel ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetlerini sergileyecek. Gıda İşlemede işgücü verimliliğini arttıran, maliyetleri düşüren, modern üretim teknolojilerinin kullanılmasını, işlemlerin zamanında ve insan sağlığına uygun şekilde yapılmasını sağlayan, ürün kalitesini ve verimini arttıran makineler ve sistemler ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Hedef büyüttü
 
İlk gıda fuarında katılımcı sayısının planlananın yüzde 50 üzerine çıktığını belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, "Her geçen gün dünyada değişen gıda olgusunun nabzının tutulabileceği, katılımcılarımızın markalarını bir adım ileriye taşıyabileceği, yeni iş bağlantılarıyla ürünlerini farklı ülke ve şehirlerin raflarında sergileyebileceği, dünya standartlarında bir fuarı kentimize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışındaki ekiplerimizin titiz çalışmaları sonucu Türkiye ve dünyanın dört bir yanından binlerce sektör profesyoneli 4 iş gününde yeni iş fırsatlarını katılımcılarımıza sunacaklar" diye konuştu. FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'nı desteklediklerini kaydeden Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice FOODEX'in zengin fırsatlar sunacağından emin olduklarını belirtirken, açılışa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in katılacağını açıklayan İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Güldal ise, "İzmir'in hak ettiği yere ulaşımında FOODEX Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı eşik noktası olacaktır" ifadelerini kullandı.

Pazarın kapıları ardına kadar açılacak
 
Türkiye'nin 7 bölgesinden Oda ve derneklerin öncülüğünde oluşturulan alım heyetleri özel ulaşım ve konaklama programlarıyla İzmir'de ağırlanacak. Fuarda sektörün önde gelen kurumlarının işbirliğinde "Süt Sektörü Vizyonu" ve "Bilinçli Gıda Tüketimi" sempozyumları gerçekleştirilirken, İzmir Aşçılar Derneği'nin ünlü aşçısı Necdet Polat öncülüğündeki "Genç Aşçılar" yarışmasında ise tatlı bir rekabet yaşanacak. Anadolu Down Sendromu Derneği de Sevgi Tohumları Eğitim Okulu Down Sendromlu öğrencilerinin "Yemek Şovunu" fuar alanına taşıyacak.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: gıda, gıda fuar, İzmir
Link: Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı İzmir'de başlıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız