Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Samsun’a 11 Milyon Liralık Proje

Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “2014 yılı içerisinde toplam tutarı 11 milyon 386 bin lira olan 22 projeyi hayata geçirmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

2014 yılı çalışmaları hakkında bilgi veren Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, “2014 yılı içerisinde toplam tutarı 11 milyon 386 bin lira olan 22 projeyi hayata geçirmek için çalışıyoruz. 140 bin 950 lira ödenekli Bitkisel Üretimi Geliştirme ve Bitki Sağlığı Hizmetleri, Bitkisel Üretimi Geliştirme Projesi kapsamında, Demonstrasyonlar ve Kimyevi Gübre Analizleri, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi. Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında yonca, korunga, fiğ, Macar fiği, sılajlık mısır üretimini geliştirme ve sılaj yapımı çalışmaları. Çevre Amaçlı Arazilerin Korunması Projesi, İyi Tarım Uygulamalarının Yaygınlaştırılması Projesi ve Tohumculuğu Geliştirme projeleri için çalışmalar devam ediyor” diye konuştu.

Hayvancılığı ve Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Hizmetleri, Gıda ve Kontrol Hizmetleri ve Tarım Reformu Projeleri hakkında bilgi veren Samsun Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, şunları söyledi: “139 bin 500 liralık ödeneği olan Hayvancılığı ve Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Hizmetleri kapsamında döl kontrolü, soykütüğü ve önsoy kütüğü faaliyetleri. Su Ürünleri Üretimini Geliştirme Projesi kapsamında, tesislerin denetimi, su ürünleri yetiştiricilik taleplerinin değerlendirilmesi ve istatistik çalışmaları. Kontrol Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında su ürünleri koruma ve kontrol hizmetleri ve su kirliliği denetim çalışmaları. Tarımsal Eğitim ve Yayım Hizmetlerinin Desteklenmesi Projesi kapsamında kadın çiftçiler tarımsal yayım projesi ve İdari Kapasitenin Geliştirilmesi Projesi. 383 bin 300 lira ödenekli Gıda ve Kontrol Hizmetleri ile ilgili Bitki Sağlığı ve Uygulamaları Kontrolü Projesi kapsamında, Tohumluk ve ürün ilaçlaması, alan ilaçlaması, ağaç ilaçlaması, muzır hayvan itlafı ve tahmini erken uyarı sistemi çalışmaları. Hayvan Hastalık ve Zararlıları ile Mücadele Projesi kapsamında, şap, koyun – keçi çiçek, kuduz kelev aşısı, kene mücadelesi için evcil hayvan ilaçlaması çalışmaları ve hayvan sağlık taraması çalışmaları.”

Gıda denetim hizmetleri kapsamında gıda üretim ve satış yerlerinin kontrollerinin yapıldığını anlatan Güven, sözlerini şöyle tamamladı:

“10 milyon 722 bin 761 liralık Tarım Reformu Projeleri kapsamında Arazi Toplulaştırma Projesi, Bafra Ovası Katılımcı Arazi Toplulaştırma Projesi, Bafra Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi, Amasya Geldingen Arazi Toplulaştırma Projesi, Bafra-Alaçam Arazi Toplulaştırma Projesi, Nitrat Direktifinin Uygulanması Projesi, Bitkisel Üretim Kooperatiflerinin Desteklenmesi Projesi ve Hayvancılık Kooperatiflerinin Desteklenmesi Projesi için çalışmalarımız devam ediyor.”
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
21.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: samsunda iş imkanı, samsunda yatırımlar, samsundaki projeler, tarım, gıda, proje
Link: Samsun’a 11 Milyon Liralık Proje




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız