Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


İnek, oğlaklara annelik yapıyor

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde doğduktan sonra annelerinin sütü yetmeyen ikiz oğlaklara bir inek ‘süt anneliği’ yapıyor.

Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Şahintepe köyünde yaklaşık bir ay önce doğan ve annelerinin sütü yetmediği için aç kalan ikiz keçilere aynı ahırda bulunan bir inek annelik yapıyor. Yavrular, anneleri gibi gördükleri ineğin yanından bir an olsun ayrılmıyor.Yavrular gözden kaybolunca onları arayan ve bağıran inek, ancak yavrular yanına geldiğinde susuyor. Gece inek ile yavrular farklı ahırlara konulduğunda da hem inek hem de yavrular sabaha kadar bağırarak birbirlerinin yanına gitmek istiyor.
 
Hayvancılıkla uğraşan hayvan sahibi Abdurrahman Tosun, ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığını ifade ederek yavruların kendi annelerini değil de ineği anneleri olarak görmeye başladığını dile getirdi. Yavruların inekle birlikte her yere gittiğini söyleyen Abdurrahman Tosun, “Bizim keçi doğurdu ve ikiz getirdi. Sütü yetmiyordu, ineği emdiler. İneğin sütü daha çoktu. İnekle birlikte tarlaya gidiyorlar. Yaylaya gidiyorlar. Keçiyi de sattık artık. İneğin yavrusu oldular. Beraber yaylaya gidiyorlar, geliyorlar” diye konuştu.
 
Aynı köyde yaşayan 57 yaşındaki Gaffari Yardım ise ilk defa böyle bir olayla karşılaştığını belirterek, “Ben Abdurrahman’ın komşusuyum. Bir tane ineği var. İki tane keçi yavrusu var. O da annelik yapıyor. Beraber yabana gidip geliyorlar. Hiç ayrılmıyorlar. Beraber gidip geliyorlar. Benim yaşım 57 ve hayatım boyunca böyle bir şey görmemişim. Bizim komşu da Allah razı olsun iyi bakım yapıyor. Bu da bir ibrettir. Bunun neden olduğunu bilmiyorum. Allah’ın bir takdiridir” dedi. 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
22.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Adıyaman, anne inek, keçi yavruları
Link: İnek, oğlaklara annelik yapıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız