Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Gürcistan’ın fındığa ilgisi

Son yıllarda fındık üretiminde belirgin bir artışı olan Gürcistan’ın, sektörde söz sahibi olan Türkiye’nin tecrübelerinden yararlanmak istediği bildirildi.

Gürcistan Tarım Bakanı Yardımcısı ve fındık sektörü sorumlusu David Galegashvili başkanlığındaki dört kişilik bir heyet, Trabzon’da incelemelerde bulundu. İlk olarak fındık ihraç rekortmeni Oltan Gıda ile Trabzon Tarım’a ait entegre fındık işleme tesislerinde incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Trabzon Ticaret Borsası ve Tarım İl Müdürlüğü tahlil laboratuvarını gezdi.

Oltan Gıda’da Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı da olan Şükrü Güngör Köleoğlu, Trabzon Tarım’da Engin Büyükaydın, Trabzon Ticaret Borsası’nda da meclis başkanı Mehmet Cirav ile görüşüp Trabzon Tarım İl Müdürü Cahit Gülbay’dan bilgi alan Galegashvili, fındıkta Türkiye’yi örnek aldıklarını belirterek, “Bunun için üretimden ihracat aşamasına kadar neler yapmamız gerektiğini öğrenmek ve vatandaşlarımıza öğretmek istiyoruz. Türkiye ile rekabet etme gibi ne bir düşüncemiz ne de gücümüz var. Sadece Gürcü vatandaşlarını değil, başta Türkler olmak üzere herkesi ülkemizde fındık sektörüne yatırım yapabilecek kolaylıklarla donatma hedefindeyiz” dedi.

TTTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav ise, Türkiye’nin fındıkta asırlık tecrübesi bulunduğunu, Gürcistan’ın bunlardan yararlanmak istemesinin normal olduğunu, ancak bunun için yasal olarak düzenleme yapması ve borsa işlevini görecek kurumlar oluşturması gerektiğini söyledi.Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu da, Gürcistan’ın fındıkta yaptığı gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek “Zaman zaman Gürcistan’a gidip yerinde görüyoruz. Üretimi artırmaya, ticaretini geliştirmeye çalışıyorlar. Ekonominin globalleştiği günümüzde ticari sınırların ortadan kalktığını da düşünürsek, Türkiye olarak her alanda verim ve kaliteyi artırıp, üstünlüğümüzü elden bırakmamak için ne gerekiyorsa yapmamız lazım” diye konuştu.Gürcistan Tarım Bakan Yardımcısı David Galegashvili, ziyaretlerinde Trabzon Ticaret Borsası başkanları ile üyelerini resmi olarak ülkesine davet etti. Söz konusu davetin Kasım ayının ilk yarısında gerçekleşebileceği bildirildi.
 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
22.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: fındık, Gürcistan
Link: Gürcistan’ın fındığa ilgisi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız