Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 


Samsun’dan Rusya’ya organik tavuk satacak

Türkiye’deki organik tavuk üreten 3 firmadan biri olan Yeşil Küre Organik Ürünler Tarım Hayvancılık, Dubai’den sonra Rusya pazarına da taze organik tavuk ihraç edecek.

Sertifikalı organik tavuk kırmızı et ve süt üretimi yapan firmanın sahibi Ahmet Aydın, “Yaklaşık bir yıldır Dubai’ye yaptığımız organik tavuk ihracatının ardından Rusya pazarına ihracat yapmak için de yeşil küre olarak çalışmalara başladık.” dedi. Rusya’nın kendileri için ciddi bir pazar olduğunu ifade eden Aydın, “Türkiye’nin doğusundan Amerika’ya kadar organik tavuk üretimi yapan hiçbir ülke yok. Özellikle Rusya, Kore ve Japonya’da organik et üretimi olmamasına rağmen bu ülkelerde tüketicinin organik et talebi var, dolayısıyla biz bu pazardan önemli bir pay alacağımızı düşünüyoruz.” diye konuştu.

Dubai’de bugüne kadar Almanya, Fransa, İngiltere’den gelen taze organik tavukların daha çok buradaki Avrupalı ve Amerikalı zenginler tarafından tüketildiğine işaret eden Ahmet Aydın, “Şimdi ise bizim gönderdiğimiz helal ve organik ürün sertifikalı bu tavukları Dubai’deki Müslümanlar da tüketebiliyor. Aynı şekilde, Rusya’daki kanuni altyapı ve tüketici bilincinin sağlanması halinde ise bu pazara da organik tavuk satışı yapabiliriz.” ifadelerini kullandı. Organik et ve yumurta üretimiyle normal üretim arasındaki kalite farkı hakkında da bilgi veren Aydın, tavukların, içinde GDO bulunmayan organik yemlerle beslendiklerini, dışarıda konaklamalı, yayılım alanı bulunan yerlerde yetiştirildiğini ifade etti. Aydın şöyle konuştu: “En az 81 günden sonra kesim yapılabiliyor. Sertifikasyon kuruluşlarının ardından sertifika ile organik tavuk olarak satışa sunabiliyoruz.”

70-80 yıl önce üretilen bütün ürünlerin organik olduğunu ancak daha sonra verimi artırmak ve hastalıkları önlemek için kimyasal gübre ve ilaçların kullanılmaya başlandığını vurgulayan Aydın, “30 yıl önce dünyada organik ürünler gündeme gelmeye başladı. Ülkemizde de yaklaşık 8-10 yıldır bu konu gündemde. Gün geçtikçe organik ürünlere karşı tüketicilerin ilgisi artıyor. Talep her geçen gün artıyor. Bu anlamda sektörün gelecekte daha gelişeceğini öngörüyoruz. Bizim de firma olarak hedefimiz organik süt ve et üretiminde daha iyi bir noktaya gelmek.” diye konuştu. Ürettikleri organik süt ve kırmızı eti İstanbul ve Ankara’daki firmalara verdiklerini, Türkiye’deki büyük süpermarketlerde satıldığını belirten Ahmet Aydın, “Yılda yaklaşık 2 bin ton süt, 15 milyon yumurta, bin ton tavuk eti ve 40 ton kırmızı et üretimimiz var.” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
23.10.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: tavuk, organik tavuk, ihracat
Link: Samsun’dan Rusya’ya organik tavuk satacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız