Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Ziraat Bankası, hayata geçirdiği projeyle dünyanın bir numaralı Veri Ambarı/İş Zekası çözüm sağlayıcısı Teradata'nın desteğini alıyor. Teradata'nın dünya çapındaki birçoğu en büyük finans kurumu olan 100'ü aşkın banka referansı arasına Türkiye'den ilk defa Ziraat Bankası katılmış oluyor.

Geleceğe yönelik gelişimine çok önemli bir altyapı kazandırmayı planlayan Ziraat Bankası, oldukça uzun ve zorlu geçen bir değerlendirme süreci sonunda, pazardaki en büyük Veri Tabanı üreticileri ile Kavram İspatı çalışması ve kapsamlı bir teknik değerlendirme yaptıktan sonra kararını verdi.

Tercihin Teradata yönünde yapılmasında sadece Teradata Veri Tabanı teknolojisinin üstünlüğü değil, Teradata'nın sağlayacağı Mantıksal Veri Modeli ve Karlılık Analizi ürünü - TVA gibi ürünler rol oynadı. Ayrıca Teradata'nın çok köklü endüstri birikiminin üstünlüğü ile hızlı proje uyarlaması konusundaki deneyimi, karar alınmasında önemli bir katkısı bulundu.

"Güçlü Bir İş Değeri Yaratılacak"

Teradata Türkiye Müdürü Murat Yılmaz, Ziraat Bankası'na sunulan çözümle ilgili olarak şunları söyledi: "Ziraat Bankası, Teradata veri ambarı platformu ve danışmanlık hizmetlerini kullanarak sadece bugünkü ihtiyaçlarını karşılayacak İş Zekası çözümünü uyarlamış olmakla kalmıyor, geleceğe de yatırım yapmış oluyor. Teradata'nın Mantıksal Veri Modeli uygulamasını da kullanması sayesinde, en baştan güçlü bir iş değerinin yaratılmasını sağlayacak ve veri ambarının üzerinde büyüyeceği sağlam bir temel oluşturacak."

Yılmaz, hizmetin içeriğine ait yaptığı açıklamada Teradata Value Analyser (TVA) sisteminin de önemini vurguladı. "TVA, ayrıntılı kurumsal karlılık raporlaması ve değer-temelli karar-destek analizi yapmayı sağlayan, ileri düzeyde bir analitik yazılımdır. Teradata Veri Ambarı'nın yüksek gücünü kullanacak şekilde tasarlanmış olan TVA, dünyadaki en büyük kurumlar ve bankalarca kullanılmaktadır."

Yılmaz, Ziraat Bankası'nın altyapısını modernleştirmesinde kendi paylarının da bulunmasını büyük heyecanla karşıladıklarını sözlerine ekledi. Yılmaz ayrıca, Ziraat Bankası ve Teradata Türkiye'nin imzaladıkları 5 yıllık iş ortaklığının paralel ilerleyecek proje fazlarının ilkinin Haziran ayında devreye alınacağını belirtti.

Bilişim Sayesinde Bankacılık Atağa Geçiyor

Teradata'nın endüstri birikimi sayesinde bankacılık stratejisini de şekillendirecek olan Ziraat Bankası, ilk aşamada TVA ile müşteri/şube/ürün bazında karlılık ölçümü, masrafların azaltılması, uygunluk (compliance) için altyapı oluşturma gibi hedeflere ulaşacak.

Ziraat Bankası tercihini yaparken Teradata'nın çözüme odaklı yaklaşımı ile yatırımın en kısa sürede faydaya dönebileceğini de öngördü. Türkiye pazarında bir ilk gerçekleştirilerek klasik Veri Ambarı sistematiğinin yanı sıra "Agile Approach" yaklaşımı ile 10 haftalık bir çalışma sonunda yüzlerce rapor Teradata üzerinden yüksek performans ile alınabilir hale geldi ve yatırımın ilk sonuçları hemen alınmaya başlandı.

Fintek Finansal Teknolojiler A.Ş. Genel Müdürü Ali Araz, global veri ambarı ve iş zekâsı endüstrisinin en başarılı ve deneyimli firmalarından biriyle işbirliği içinde olmaktan büyük memnuniyet duyduklarını belirtti. Genel Müdür Yardımcısı Ali Engin Eroğlu da projeye dair düşüncelerini, "Platformun yeteneklerinden son derece memnunuz; sistemi çalıştırmaya başlamamızın üzerinden çok kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen gerek yüksek performanslı raporlama ihtiyaçlarımızı karşılama gerekse diğer proje hedeflerimize ulaşma anlamında hızlı kazanımlar elde ediyoruz" şeklinde özetliyor.

http://www.haberler.com/ziraat-bankasi-is-zekasiyla-gelecege-yatirim-haberi/

Ekleme Tarihi
01.01.1900
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Ziraat Bankası İş Zekasıyla Geleceğe Yatırım Yapıyor!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız