Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
koyun 

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Güneydoğu'yu hayvancılık sektöründe kalkındırmak için bazı hayvan türlerini geliştireceklerini söyledi. Eker, zom koyununu besleyen ailelere maddi olarak katkı sağlayacaklarını dile getirdi.

Diyarbakır'da açılışlarda bulunan Bakan Eker, Alatosun belde Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ''Karacadağ 1. Vefa Şenliği''ne katıldı. Şenlikte konuşan Eker, "Hayvancılığın bu bölgede geliştirilmesi bizim öncelikli hedeflerimizden bir tanesidir. Bu bölgede binlerce yıldır koyunculuk yapılıyor. Bölgede yetişmiş, bölgenin şartlarına uygun, bir koyun türü var. Bu zom koyunudur. Biz zom koyununun ıslahı ve geliştirilmesi projesini 2011 yılında hayata geçiriyoruz. Proje kapsamında elinde bu koyunu bulunduran çiftçilerimize koyun başına 50 lira destekleme sağlayacağız. Amacımız bölge insanın sivil demokrasi imkanlarında daha çok istifade etmesidir. Biz bunun çabası içerisindeyiz. İnanıyorum ki siz değerli hemşerilerimizde Türkiye'nin diğer bölgelerinde yaşayan vatandaşlar gibi bunun özlemi içerisindesiniz." dedi.

Ekolojik dengeyi korumak maksadıyla 2 bin kekliği doğaya saldıklarını anlatan Eker şunları söyledi: "Çünkü bu dağlar, süne zararlısının kışladığı yerlerdir. Keklikler bunların doğal avcısıdır. Keklik sayısını ne kadar artırırsak, süne ile o kadar iyi mücadele etme imkanı buluruz. Daha az ilaç ve kimyasal madde kullanmış oluruz."

(İHA)

Ekleme Tarihi
Ekleyen Kişi
Namık Kalaycı


Link: Tarım Bakanı Eker: Güneydoğu'da Hayvancılığın Geliştirilmesi Öncelikli Hedefimizdir




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız