Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Üretimden satışlara göre hazırlanan listede 2008 yılına göre net satış hasılatı 2009 yılında 173 milyon 945 bin 163 TL'lik artışla 879 milyon 716 bin 527 TL olarak gerçekleşen Konya Şeker, sanayi devleri arasındaki yükselişini sürdürdü. 38 ilden hiçbir sanayi kuruluşunun ilk 500'e giremediği listede, Konya'dan 8 sanayi kuruluşu yer aldı. Konya Şeker'in bir önceki yıla göre 22 sıra yükselerek 36'ncı sırada yer aldığı listede, Eti Alüminyum 188'nci, Pakpen 259'uncu, Konya Çimento 303'üncü, Helvacızade 332'nci, Ova Un 437'nci, Hekimoğlu Un 471'nci ve Akova Süt 500'üncü sırada yer aldı.

Konya Şeker bir yılda gerçekleştirdiği gelir artışıyla bile ilk 500'deki 326 sanayi kuruluşunu geride bıraktı. Konya Şeker ilk 50'deki tek kooperatif şirketi oldu. Bir üretici kuruluşu olarak otomotivden, kimya sanayiine, beyaz eşyadan, çimento sanayiine kadar pek çok tanınmış marka ile kamu ve yerli/yabancı sermayeli büyük sanayi kuruluşlarını geride bırakan Konya Şeker, listenin ilk 50'sindeki en büyük tarımsal sanayi kuruluşu olarak da dikkat çekti.

Pankobirlik Genel Başkanı ve Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, bu sıralamanın üretimden satışlara göre yapıldığını belirtti.

Konya Şeker'i 'Türkiye'nin üreten gücü' olarak nitelendirdiklerini söyleyen Konuk, "Hedefimizi her yıl bir önceki yıldan daha çok üretmek olarak belirledik. Koyduğumuz hedefleri gerçekleştirince İSO'nun listesinde Konya Şeker'in bir şekilde üst sıralara tırmanması da zaten doğal bir sonuçtur. Çünkü o liste üretici vasfını taşıyan sanayi kuruluşlarının listesi ve biz de yaptığımız yatırımlarla üretimini her yıl arttıran bir kuruluşuz." dedi.

Konya Şeker'in Türkiye sanayisinin sadece belli bir coğrafi bölgede kurulu olursa başarılı olabileceği ezberini bozduğunu dile getiren Recep Konuk, tarımsal sanayinin rantabl olmadığının bir yanılgı olduğunu gösterdiklerini ifade etti. Çok ortaklı şirketlerle ilgili yanlış algılar bulunduğunu, birçok kişinin kooperatif şirketlerin başarılı olamayacağı ön yargısını taşıdığını belirten Konuk, "Anadolu'dan ve tarım sektöründen de sanayi devleri çıkabileceğini, kooperatif şirketlerin de başarılı olabileceğini tüm Türkiye'ye ispatladık." diye konuştu.

http://www.adanzyehaber.com/haber/20100728/konya-seker-iso-nun-en-buyukler-listesinde-22-basamak-birden-yukseldi.html

Ekleme Tarihi
01.01.1900
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Konya Şeker, İSO'nun 'en büyükler' listesinde 22 basamak birden yükseldi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız