Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
akib yamanyılmaz 

Akdeniz İhracatçı Birlikleri (AKİB) Başkanlar Kurulu Koordinatörü Ali Can Yamanyılmaz, Türkiye'nin ithalat cenneti olduğunu, ithalat ile bir yere varılmayacağını herkesin bilmesi gerektiğini öne sürdü.

Yamanyılmaz, düzenlediği toplantıda, AKİB'in sorumluluk alanı içerisindeki 12 ilde 5 bin 500 üyeleri bulunduğunu, üye sayısını artırmak, üretim odaklı ihracatı fazlalaştırmak, işbirliğini geliştirip, istihdamı artırmak adına ellerinden geleni yapmak için yönetime geldiklerini belirtti.

Ülkedeki ithalatın her geçen gün arttığını iddia eden Yamanyılmaz, şunları kaydetti:

'Türkiye ithalat cenneti oldu. Halbuki ithalat ile bir yere varılmayacağını herkes bilmeli. Özellikle Merkez Bankası'nın döviz kuru ile ilgili almış olduğu kararlar pek randımanlı değil. Bu kararlar Türkiye'yi ithalat cennetine dönüştürmüş vaziyette. Biz bu büyük çaplı döviz kaybının önüne geçmek için sanayide kullanılan ara malı imalatına ağırlık verebilirsek, hem ithalat girdisinin önünü kapatır, hem de yurt dışına giden dövizin de önüne geçeriz. Ayrıca istihdamın artmasına da katkı sunabiliriz. İthalat ekonomisi ile bir yere varamayız. Ayrıca şuan Türkiye'de ihracatın yükünü çeken büyük firmaların yanı sıra KOBİ'ler de ihracat yapma çabasındadır. Ancak bu KOBİ'ler finans kuruluşlarından ve hükümetten yeterli desteği alamamaktadır. Bankalara sesleniyoruz, bu küçük ve orta ölçekli firmalar desteklenir ise ihracat artar ve işsizliğin önüne geçilebilir.'

Yamanyılmaz, hükümetin aldığı bazı kararlar olduğunu da vurgulayarak, 'Tarım ve Köy İşleri Bakanlığımız şuan yeni bir proje peşinde. Yapılacak her büyükbaş ve küçükbaş yatırımları için yüzde 40 oranında yatırım desteği verilecek. Bu sayede önümüzdeki günlerde hem halk daha ucuza et yiyecek, hem de et sanayisi kalkınacaktır' dedi.

Hedeflerinden birisinin kentte bulanan Serbest Bölge ve Mersin Limanı'nın avantajlarını ön plana çıkartmak olduğuna dikkati çeken Yamanyılmaz, şunları kaydetti:

'Bölgemiz altyapı olarak yeterli olup, Marmara bölgesine aşırı yığılmış olan iş yükünü bölgemize çekmek için çabalamalıyız. Mersin şuan düşük kapasite ile çalışan makine konumundadır. Burada bizlere düşen görev birlik ve beraberlik içerisinde bulunarak, Mersin'i yüceltmektir.'

Toplantıya, Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Bozbey, Türkiye Yaş Meyve, Sebze İhracatçıları Birliği (TYMSİB) Ortak Yönetim Kurulu Başkanı ve Akdeniz Ülkeleri Narenciye Birliği (CLAM) Başkanı Kemal Kaçmaz, AKİB Genel Sekreter vekili Ümit Sarı ile Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal katıldı.

haberler.com

Ekleme Tarihi
Ekleyen Kişi
Namık Kalaycı


Link: AKİB Başkanlar Kurulu Koordinatör Başkanı Yamanyılmaz: 'Türkiye İthalat Cenneti Oldu'




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız