Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Kırmızı Et, Ürünleri  »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Et fiyatları kurbanlık satışını olumsuz etkiliyor

Et fiyatlarındaki belirsizlik yüzünden muallakta kalan kurbanlık satıcıları, Et fiyatları yüksek olduğu için vatandaşın kurbanlıklara bakmaya gelmediklerini ve kurban bayramına 23 gün kalmasına rağmen siftah yapamadıklarını belirtti.

Tekirdağ'lı Kurbanlık satıcıları Kurban Bayramına sayılı günler kala müşterilerini bekliyor. Geçen sene hüsran yaşayan Tekirdağ'lı kurbanlık satıcıları bu seneye umutla bakıyor. Küçükbaş hayvanlar 850 TL’den satılırken büyükbaş hayvanlar ise 6 Bin ile 8 Bin TL arasında satılıyor.
 
‘’GEÇEN SENE HÜSRANDI, BU SENE HENÜZ SİFTAHIMIZ YOK’’
 
Et fiyatlarının yüksek olduğundan dolayı vatandaşların kurbanlıklara dahi bakmaya gelmediklerini belirten Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde Kurbanlık satıcılığı yapan Oktay Borucu,’’30 senedir Kurbanlık satışı yapıyorum. Trakya’da pek fazla kurbanlık satışı yapılmadığı için hayvanlarımızı İstanbul’a getirmemiz gerekiyor. İstanbul’a getirmekte çok pahalı olduğu için hayvanlarımızı zor satıyoruz. Geçen sene hüsran yaşadık ve kurbanlıklarımız elimizde kaldı satamadık. Kurbanlık fiyatları belirlendi ancak et fiyatları yüksek olduğu için vatandaşlara ağır geliyor. Fiyatlar yüksek olunca vatandaş bakmaya dahi gelmiyor. Gelenlere de fiyatları da söylediğimizde maddi sıkıntıdan dolayı alamıyorlar. Şuanda büyükbaş hayvan fiyatlarımız 6-8 Bin TL arasında değişiyor’ ’dedi.
 
‘’KULAK KÜPELERİNE BAKILMALIDIR’’
 
Kurbanlık hayvan alırken hayvanların dış görünümüne, sağlığına ve kulak küpelerine bakılmasının önemli olduğunu vurgulayan bir diğer kurbanlık satıcısı Mustafa Keskin,’’ Kurbanlık hayvan alırken, kulak numaralarına bakılmalıdır. Kulak numaraları İl Müdürlüklerinde kayıtlıdır. Bir hayvanın herhangi bir sağlık sorunu varsa kulak numarası verilmez. Şuanda bir koçun ortalama fiyatı bize maliyeti 750 TL’dir ancak vatandaşımız zor durumda kalmasın diye bizde üzerine fazla para koymuyoruz 850 TL’ye satıyoruz. Kurbanlıklarımızı 850 TL’den satabilirsek bizde bir parça yemek yeriz eğer satamazsak külliyen zarar ederiz’ ’ifadelerine yer verdi.
 
 
 
 
 
(İHA)
 
 

Ekleme Tarihi
11.09.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: et fiyatları, kurbanlık satışları, kurbanlık
Link: Et fiyatları kurbanlık satışını olumsuz etkiliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız