Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 18 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Makarna »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 

Makarna bulgur tanıtımı işe yaradı, sektör 1,9 milyar dolar ihracat yaptı

GAZİANTEP (CİHAN)- Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği (GAİB) bünyesinde kurulan Makarna, Bulgur, Bakliyat ve Bitkisel Yağlar Tanıtım Grubu'nun, uluslararası pazarlarda bilinirliğin artırılması için yaptığı çalışmalar sonuç verdi. Yoğun tanıtım çalışmaları sonucunda, sektör kapsamındaki ürünlerle ilgili olarak 1,9 milyar dolara yakın ihracat gerçekleştirildi.


        Tanıtım grubu tarafından yapılan çalışmaların bir yansıması olarak, 2012 yılında sektörde yer alan ürün gruplarının ihraç edildiği ülke sayısının 177’ye çıkarıldığını söyleyen Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, "Önümüzdeki dönemler için en önemli hedeflerimizden biri, Türk gıda ürünlerinin dünyanın bütün ülkelerinde önemli bir yere sahip olmasını sağlamaktır.” dedi.

        Gruba bağlı bakliyat, bitkisel yağlar, bulgur, irmik, makarna ve pirinç gibi alt ürün gruplarının da faaliyet gösterdiğine değinen Tiryakioğlu, sektör genelinde yapılan ihracatın yüzde 65’inden fazlasının Ortadoğu ülkelerine gerçekleştirildiğini belirtti. Gelişmiş ülke ekonomilerinde yaşanan talep düşüşünün ihracat performansına yapması muhtemel olumsuz etkinin engellenmesi için yoğun bir çaba harcandığının altını çizen Tiryakioğlu, bu bakımdan Afrika ülkelerine 350 milyon doları aşan bir ihracat gerçekleştirilmiş olmasının dikkat çekici olduğunu vurguladı.

        Sektör geneline bakıldığında ihracat rakamlarında Ortadoğu ve Afrika ülkelerini, Avrupa Birliği ile Asya-Pasifik ülkelerinin takip ettiğini kaydeden Tiryakioğlu, “Sektörde en önemli ticaret ortaklarımızdan biri olan Suriye’de yaşanmakta olan gelişmeler nedeniyle bu ülkeye gerçekleştirilen ihracatımızda 2012 yılında düşme eğilimi gözlemlenmiştir. Buna rağmen Ortadoğu ülkelerine yönelik ihracatımızda 2011’e kıyasla yüzde 12’lik artış kaydedilmiş olması önemlidir. Bu başarıda halen sektör ihracatının yarısından fazlasının gerçekleştirildiği, en önemli ticaret ortağımız olan Irak’a yapılan ihracatta ulaşılan yüzde 21 oranındaki ihracat artışı önemli rol oynamıştır.” açıklamasını yaptı.




CİHAN

Ekleme Tarihi
14.01.2013
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Makarna bulgur tanıtımı
Link: Makarna bulgur tanıtımı işe yaradı, sektör 1,9 milyar dolar ihracat...




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız