Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Makarna »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Tat Konserve, ilk çeyrekte makarnada yüzde 10 büyüdü 

Tat Konserve, ilk çeyrekte makarnada yüzde 10 büyüdü

Tat Konserve; domates ürünleri, salça, ketçap, mayonez, konserve, hazır yemek , şarküteri, süt ve süt ürünlerinden oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor


İSTANBUL - Tat, SEK, Maret ve Pastavilla markalarını bünyesinde barındıran Tat Konserve; domates ürünleri, salça, ketçap, mayonez, konserve, hazır yemek, makarna, şarküteri, süt ve süt ürünlerinden oluşan geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunuyor. Firma, Pastavilla markasıyla 2012 yılında toplam 41 bin ton makarna üretimi yaptı. Pastavilla markasıyla geçen yıl 56 milyon TL ciro elde ettiklerini kaydeden Tat Konserve Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, bir önceki yıla oranla yüzde 12 artış gösterdiklerini söyledi. Makarna kategorisinde 2013 yılı bütçe hedefleri doğrultusunda ilerlediklerini belirten Kesimer, “Bu yılın ilk çeyreği itibarıyla 2012’nin aynı dönemine göre toplam makarna işimizde yüzde 10 büyüme kaydettik. Yurtiçi satışlarımız önceki yılın yaklaşık yüzde 5 üzerinde gerçekleşirken, ihracat satışlarımızda yüzde 25’lik bir gelişim kaydettik. Yurt dışında, Afrika coğrafyalarındaki agresif büyüme, bunun yanı sıra Ortadoğu ve Asya pazarlarında Pastavilla çatısı altında gelişen yeni iş sahalarımız bu olumlu trendin kaynağı oldu” diye konuştu. Kesimer, İlk beş ay toplamında ise hammadde fiyatlarına dayalı rekabetin de etkisi ile daha yumuşak bir büyüme beklediklerini ifade etti.
 
Makarnada ihracat payını artırma hedefinde

Toplam makarna pazarının yüzde 8’ine sahip olduklarını ve konum itibarı ile üçüncü sırada yer aldıklarını kaydeden Kesimer, “Premium makarna pazarında ise yüzde 51’lik pazar payımız ile lider konumdayız” dedi. İhracat konusunda geniş bir yelpazeye sahip olduklarını söyleyen Arzu Aslan Kesimer, “Uzak Doğu, Kuzey Afrika, Avrupa Birliği ve Ortadoğu’da, birçok ülke ile düzenli ticaretimiz mevcut. Kendi markalarımızın yanı sıra özel markalı makarna ürünlerinin de dış satımını yapıyoruz. İhracatımız toplam makarna ciromuzun yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Yeni pazarlarla ve markalı ürünlerimiz ile ihracatta bu oranı daha üst seviyelere taşımayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Makarna sosu kategorisinde 2012 yılının ortasında dört yeni ürünü piyasa sunduklarını aktaran Kesimer, “Yeni sos çeşitlerini üretirken tüketicilerin sofralarını zenginleştirerek, makarnayı pratik ve lezzetli bir çözüm olarak sunmak istedik ve Türk tüketicisinin damak tadına uygun lezzetler olmasına özen gösterdik. İçerisinde gerçek kıymanın yer aldığı Bolonez Sos, Türkiye’de ilk kez Pastavilla tarafından üretildi” dedi.
 
“Makarna ana yemek olarak yerini almaya başladı”

Kesimer, makarnanın son yıllarda ana yemek olarak sofralarda yerini almaya başladığını ve tüketicilerin sağlıklarına daha fazla önem verdiğini dile getirerek, bu durumun daha sağlıklı ve katma değeri yüksek ürünlere olan talebi artırdığını aktardı. “Makarna kategorisinde premium olarak adlandırdığımız iri taneli, farklı özellikte makarna çeşitlerinin raflarda payı yavaş yavaş yükseliyor” diyen Kesimer, “Makarnanın kilo aldıran bir besin olduğuna dair yanlış inanışın sürüyor olması da kepekli ve tam buğdaylı makarnalara ilgiyi artırıyor” şeklinde konuştu. Ayrıca çocukların makarna tüketiminde önemli bir yeri olduğuna değinen Kesimer, “Çocukların sevdiği bu üründe anneler çocukların makarna yerken sağlıklı şekilde beslenmesini istiyor; aynı zamanda işin içerisine eğlence kavramı da giriyor. Bu anlamda vitaminli, sebze içerikli ürünlerin yanı sıra farklı desen ve şekilli makarna çeşitleri de artış gösteriyor” değerlendirmesini yaptı.
 
Türkiye’de makarna tüketiminde bir artış söz konusu olduğunu belirten Arzu Aslan Kesimer, bununla birlikte Türkiye’nin henüz Avrupa’nın gerisinde yer aldığını ifade etti. Kesimer, genele bakıldığında makarnanın henüz ana yemek olarak konumlanmadığına işaret ederek, “Ayrıca Türkiye’de günlük karbonhidrat ihtiyacı çoğunlukla ekmekle karşılanıyor. Ancak hızlı nüfus artışı, makarnanın ekonomik bir ürün olması, kentleşmenin artması ile birlikte makarna tüketiminin de artmasını bekliyoruz” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
27.06.2013
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tat Konserve, ilk çeyrekte makarnada yüzde 10 büyüdü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız