Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Makarna »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
makarna 

 
Hisarcıklıoğlu ile Japon makarna devi ortak üretim yapacak
 
 
ANKARA - Japon Marubeni ve Nisshin Seifun, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ortak olduğu Nuh'un Ankara Makarnası'yla fabrika kuracak. Tesis, ilk etapta 18 bin ton makarna üretecek.

Türkiye’nin en büyük makarna firmalarından Nuh Makarna ve Japonya’nın köklü makarna üreticisi Nisshin Foods-Seifun Grubu ile Marubeni Corporation ortaklığında, Ankara’da kurulacak yeni makarna fabrikasının açılışı törenle yapıldı. Törene, ekonomiden sorumlu Başbabakan Yardımcısı Ali Babacan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğlu, Nisshin Foods-Seifun Grubu Yönetim Kurulu Başmanı Koichi İwasaki ve Japon yetkililer ile gazeteciler katıldı.

Törende konuşan Rıfat Hisarcıklıoğlu, Nuh Makarna olarak bir dünya devini Türkiye’ye getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni yatırımları ile dünyanın en büyük makarna fabrikaları arasına girmeyi hedeflediklerini kaydeden Hisarcıklıoğlu, "Bunun için fizibilite çalışmaları yaptık, vizyonumuzu belirledik. Sincan 1. OSB’de yerleşik yeni fabrikamız 23 bin metre karelik alana kurulacak. 3 yıl içinde gerçekleştirilecek yatırım miktarı 35,5 milyon dolar olacak. Nisshin ve Nuh’un teknolojik bilgi birikimleri klasik makarna dışında da birçok alanda yatırımları hızlandıracak. Klasik makarnanın arkasından dondurulmuş makarna, revioli, mix un üretimi gelecek." dedi. Ürünlerde Türk buğdayının kullanılacağını da açıklayan Hisarcıklıoğlu, "Türk buğdayının kalitesini tüm dünyaya göstereceğiz. Ürünlerimizin tamamını yurt dışına satacağız. Türk mühendisi ve işçisi ile gerçekleştireceğimiz katma değerin tamamı Türkiye’de kalacak. Böylece bu fabrikada üretilen ‘Made in Turkey’ damgalı makarnaları dünyanın dört bir tarafında görebileceksiniz."

BABACAN: ÜRETİM KAPASİTESİ ARTTIRILMALI

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da konuşmasında, fabrikanın üretim kapasitesinin daha fazla olması gerektiğini vurguladı. Bir Japon devi ile dünyanın en büyük 10 makarnacısından birinin hedeflerinin daha yukarıda olması gerektiğine işaret eden Babacan, "Makarnanın boyutlarına bakıyorum ‘bu yetmez’ diyorum. İnşallah bu başlangıç olsun. Bu çekirdek büyük inşallah hem Türk hem Japon ortakların büyüklüğüne yakışan boyutlara ulaşsın." diye konuştu.

Nisshin Seifun’un Yönetim Kurulu Başmkanı Koichi İwasaki ise ortaklığın Türkiye ve Japonya arasında bir köprü olacağını ve ilişkileri daha da geliştiriceğini söyledi. Kurulacak yeni fabrikanın Türkiye ekonomisine katkı sağlayacağına işaret eden İwasaki, "Zamanla farklı katagorilerde üretim yapacağız." dedi. Nissin’in Türkiye Yönetim Kurulu Başmkanı Nabuchika Hanawa de seneye bahar aylarında fabrikanın açılacağını bildirdi. (CİHAN)
 
 

Ekleme Tarihi
17.06.2014
Ekleyen Kişi
gidatarim2

Etiketler: Hisarcıklıoğlu,Japon makarna devi
Link: Hisarcıklıoğlu ile Japon makarna devi ortak üretim yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız