Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  DondurulmuşGıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
tamek 

TAMEK HOLDİNG ÜST YÖNETİCİSİ (CEO) METİN YÜKSEL: -''GÖRÜŞTÜĞÜMÜZ İKİ ŞİRKET VAR. BİRİ YURT DIŞINDA, BİRİ DE YURT İÇİNDE'' -''EGE SERBEST BÖLGEDE DIŞ TİCARET ALANINDA UZMANLAŞMIŞ BİR YERLİ FİRMANIN YÜZDE 50'SİNİ ALMA İŞİNİ KISA BİR SÜRE SONRA BİTİRMİŞ OLACAĞIZ'' -''2016 SONUNDA BİR MİLYAR LİRA CİROYA ULAŞMAYI PLANLIYORUZ''


İSTANBUL (A.A) - Gıda sektörü kuruluşlarından Tamek Holding, yurt içi ve dışında ürün gamını tamamlayacak şirketleri satın alarak büyümeyi hedefliyor. 
 
     Tamek Holding Üst Yöneticisi (CEO) Metin Yüksel, holdingin hedeflerinin anlatıldığı ve ''Kahvaltım'' markalı yeni ürünlerin tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, son 5 yılda sektörün en hızlı büyüyen şirketlerinden biri olduklarını belirtti. Yüksel, ''Konsolide bazda 400 milyon lira ciroya ulaşan şirketimizin bundan sonraki büyüme modelini piyasanın değişen koşullarına uygun bir organizasyonla götürmesi zorunlu hale geldiğinden 2011'i 'değişimin miladı' ilan ettik. Bu kapsamda organizasyon yapımızı danışman şirketlerle yapılan çalışmalar neticesinde değişen ülke ve yurt dışı şartlarına uygun hale getirdik. Bu yıl sonu itibariyle organizasyondaki yapılanmamızı tamamlayacağız'' dedi. 
 
     Yüksel, Tamek Holding'in 2011-2016 yıllarını kapsayan 5 yıllık bir iş planı hazırladığını ifade ederek, ''2016 yılına kadar ürün gamımızı tamamlayacak yerli ve yabancı şirketleri satın alarak büyümeyi hedefliyoruz. Görüştüğümüz iki şirket var. Biri yurt dışında, biri de yurt içinde. Yurt dışındaki şirketten bize teklif geldi. 2016 sonunda bir milyar ciroya ulaşmayı planlıyoruz'' diye konuştu. 
 
     Bir nesilin ''Tamekse koy sepete'' sloganı ile büyüdüğünü belirten Yüksel, Tamek'in 2007 yılında AC Nielsen'in yaptığı araştırmada ilk akla gelen lider marka olduğunu, ''Tamekse koy sepete'' sloganını yeni nesillere de benimsetmeyi hedeflediklerini söyledi. 
 
     1955 yılında konserve ve salça üretimi ile Bursa'da faaliyetlerine başlayan Tamek'in küresel bir marka olmayı hedeflediğini vurgulayan Yüksel, 2002'den itibaren ortalama yıllık yüzde 47 büyüdüklerini, 2016 sonuna kadar da yıllık ortalama yüzde 32 büyüme hedefleri bulunduğunu kaydetti. Yüksel, şunları söyledi: 
     ''Yurt dışından çok önemli firmalar bizimle ortak olmak için kapımızı çaldı. Biz, 'şirket satın alarak buna daha kısa sürede gidelim'in daha doğru bir teşhis olduğunu düşündük. Bir tane görüşmeyi tamamladık. Ege serbest bölgede dış ticaret alanında uzmanlaşmış bir yerli firmanın yüzde 50'sini alma işini kısa bir süre sonra bitirmiş olacağız. Başka firmalarla da temas halindeyiz. Satın alma fikri tek başına ciro artırmak anlamına gelmiyor. Bazen satın almalar pazara girişinizi kolaylaştırıyor, yeni pazarlar açıyor. Yeni ihracat pazarlarında yeni örgütlenmeler... Bu bir iş ortaklığı şeklinde olabilir. Bu görüşmeler de var çok önemli coğrafyalarda. 
     Bir şirketin büyüyebilmesinin en önemli unsurlarından birinin şirket satın alma olduğunu düşünüyorum. Ege Bölgesi'nde 12 yıldır faaliyet gösteren ve hiç kimsenin aklına gelmeyecek satış noktalarına satış becerisi olan bir dış ticaret şirketi ile her türlü anlaşma sağlandı. Henüz imzayı atmadık. Bir hafta sonra bu şirketi ve detayları açıklayacağız.'' 
     
     -''DONDURULMUŞ GIDA ALANINDA DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLAN BİR FİRMAYLA GÖRÜŞMELERİMİZ VAR''- 
     
     Tüketicilerin farlı görebileceği, kendilerini bir üst lige taşıyabilecek ürünlerin arayışında olduklarını belirten Yüksel, farklı coğrafyalarda etkin olmayı amaçladıklarını, 65 ülkeye ihracat yaptıklarını, ürün portföylerine hizmet edecek firmaları satın almak istediklerini, dondurulmuş gıda üretimi alanında dünyada söz sahibi olan bir firmayla görüşmeleri olduğunu anlattı. 
     Söz konusu satın almaları kendi kaynaklarıyla yapmalarının mümkün olduğunu, ayrıca bir uluslararası kredi kuruluşuyla işbirliği içinde bulunduklarını, bir özel sermaye fonu ile de görüştüklerini anlatan Yüksel, halka açılmayı düşünmediklerini kaydetti. 
     Metin Yüksel, dünyadaki ekonomik sıkıntılar nedeniyle firmaların değerinde düşüş olduğunu ifade ederek, bu yıl için konsolide 400 milyon lira ciro hedeflediklerini, ihracatın ciro içindeki payının yüzde 10 olduğunu, 2016'da ise bunu yüzde 25'e çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. 
     Tamek Holding Pazarlama Müdürü Cengiz Aksu da son 5 yılda meyve suyu sektöründe ciro olarak yüzde 81 büyürken, gıda sektöründe yüzde 12 büyüdüklerini ifade ederek, şunları kaydetti: 
     ''Meyve suyu kategorisinde sektörün de büyümesiyle önümüzdeki yıllarda çok daha iyi büyüme rakamları elde edeceğimizi düşünüyoruz. Gıda kategorisinde ise bu yıl çok sayıda yeni ürünü piyasaya sunmayı hedefliyoruz. Bunun ilk örnekleri de Kahvaltım Serisi'ndeki reçel, kahvaltılık sos ve kakaolu fındık ezmesi oldu. İlk etapta 8 çeşit reçel, 2 çeşit kahvaltılık sos ve kakaolu fındık ezmesi ile kahvaltı sofralarına giriyoruz. Hedefimiz Türk kültüründe önemli bir yeri olan kahvaltı sofrasında baş köşeye oturmak. Bu kapsamda yakın zamanda kahvaltı sofrasına yönelik yeni ürünlerle tüketicinin karşısına çıkacağız.'' 
     Aksu, çocuk ürünleri pazarı ve sağlıklı ürünlerde yer almak istediklerini de bildirdi. 

Ekleme Tarihi
14.07.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Tamek Holding, Şirket Satın Alarak Büyüyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız