Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  DondurulmuşGıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
Ülker Dardanel 

Ülker Dardanel'i satın almaya yakın

Gıda sektörü dev bir satın almaya hazırlık yapıyor. Dondurulmuş gıda sektörünün büyük şirketlerinden Dardanel'in satışı için Asia Debt Asset Management Hong Kong Limited (ADM Capital) ile devam eden görüşmelere Ülker'in ana ortağı Yıldız Holding de katıldı. İki grup arasındaki görüşmelerin sürdüğü açıklandı.
 
Dardanel'den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, şirket ile ADM Capital arasında süren ortaklık görüşmelerinin Yıldız Holding A.Ş'nin katılımıyla devam ettirildiği belirtildi. 
 
Açıklamada şöyle denildi:
 
"Görüşmeler henüz sonuçlanmamış olmakla birlikte, gelinen aşamada şirketimiz, ADM Capital ve Yıldız'ın iştirakleri vasıtasıyla Şirketimize sermaye artırımı suretiyle ortak olabilmesi için gerekli yasal izin süreci başlatılmış olup, Dardanel Su Ürünleri Üretim A.Ş. , Dardanel Enez Konserve San. A.Ş , ve Dardanel Spor Faaliyetleri A.Ş.'nin şirketimizde bulunan hisselerinin, çoğunluk hisseleri ve kontrolü Asia Debt Management Hong Kong Limited'e ait olan bir şirkete satış işlemlerinin başlatılmasına, şirketimize ait markaların bedeli taraflar arasında sonradan kararlaştırmak üzere yukarıda belirtilen şirkete satışı için sözleşme imzalanmasına, yapılacak olan sermaye artışı işlemlerinin mevcut ortakların rüçhan hakları tamamen kısıtlanmak suretiyle yapılmasına, sermaye artışı ve hisse satış işlemleri için Sermaye Piyasası Kurulundan Çağrıda Bulunma Zorunluluğundan Muafiyeti talep edilmesine, şirket esas sözleşmesinin tadiline karar verilmiştir."
 
Borçlar üzerinde konuşuluyor
 
Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgilere göre, sürecin devam ettiği ve Dardanel'in mevcut borçları üzerinde görüşmelerin devam ettiği belirtildi.
 
1984 yılında iş adamı Niyazi Önen tarafından kurulan ve aynı zamanda halka açık bir şirket olan Dardanel, 1999-2000 krizlerinin ardından içine girdiği finansal darboğazdan çıkmak için çaba sarf ediyordu. 40 milyon dolar borçla yakalandığı 1999-2000 krizinin ardından borcu 200 milyon dolara ulaşan şirket, borç sarmalından kurtarabilmek için özellikle son iki yıldır ortaklık yoluyla çıkış arıyordu.
 
Tüm işlemlerin tamamlanmasının ardından ADM-Yıldız Holding’in kuracağı şirketin Dardanel’de yüzde 50.11 payı olacağı belirtiliyor. Ayrıca ADM tek başına yüzde 30.17 hisseye sahip olacak. Piyasa değeri 30.1 milyon dolar olan Dardanel’in 30 Eylül 2011 itibariyle kısa vadeli borcu 144.1, uzun vadeli borcu 195.3 milyon TL seviyesinde bulunuyor.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
06.12.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Ülker Dardanel'i satın almaya yakın




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız