Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  DondurulmuşGıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Tat, Japon şirkete 40 milyon dolarlık ihracat yapacak

Tat Gıda Sanayi AŞ, Japonya'nın Kagome şirketi ile yaklaşık 40 milyon dolarlık ihracat için anlaşma imzaladı.
 
İSTANBUL - Tat Gıda Sanayi AŞ, Japonya'nın en büyük gıda markalarından biri olan Kagome Co. Ltd. ile domates ürünleri ihracatına yönelik anlaşma yaptı.

Tat Gıda açıklamasına göre, Tat Gıda, üç yıllık sözleşme çerçevesinde Kagome'ye yaklaşık 40 milyon dolar tutarında domates ürünleri ihracatı gerçekleştirecek.

Anlaşma, Japonya'nın başkenti Tokyo'da imzalandı. Tat Gıda Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, Kagome Üretim ve Satınalmadan Sorumlu Direktörü Katsuyuki Miwa ve SC Foods Sumitomo Grup Başkanı Hirofumi Norimoto tarafından imzalanan anlaşma, Aralık 2016'ya kadar geçerli olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Tat Gıda Sanayi Genel Müdürü Kesimer, bu anlaşmanın kendileri için özel bir mutluluk ve gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Japonların tüm dünyada kaliteye ve güvene verdikleri önem ile bilindiğine dikkati çeken Kesimer, bu sebeple anlaşmanın maddi değerinin yan ısıra Tat Gıda'nın kalitesine duyulan güvenin göstergesi olması açısından da kendileri için son derece gurur verici olduğunu vurguladı.

Kesimer, anlaşmanın karşılıklı güvene dayandığını belirterek, Kagome'nin tohumdan üretime kadar her aşamada katı kalite kuralları olduğunun altını çizdi.

Kendilerinin de Türkiye'de domatesli ürünler sektöründe Kagome ile uzun yıllardır işbirliğini sürdürdüklerini ifade eden Kesimer, Japonya'da domatesli ürün tüketiminin bir hayli yüksek olduğunu ve Japonya'nın en çok domates salçası ihraç ettikleri ikinci ülke olduğunu dile getirdi.

Kesimer, Japonlar'ın uzun yaşam sırlarından biri olarak domatesin görüldüğüne işaret ederek, bilimsel araştırmalara göre domates suyunda yüksek miktarda bulunan likopenin, kemik erimesini yavaşlatmaktan kalp krizi riskini azaltmaya ve kanserli hücrelerin çoğalmasını önlemeye kadar pek çok yararı olduğunu kaydetti.

Domatesin sağlığa etkisinin kesin olarak kanıtlandığını ifade eden Kesimer, Japonya'daki tüketiminin yaygınlaştırılmasında Kagome'nin büyük rol oynadığını da vurguladı. 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
07.01.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tat, Japon şirkete, 40 milyon dolarlık, ihracat yapacak, domates, domates ürünleri, ketçap, Tat Gıda, ihracat, Kagome şirketi,
Link: Tat, Japon şirkete 40 milyon dolarlık ihracat yapacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız