Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  DondurulmuşGıda »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Ekmekten sonra sıra salça, peynir ve zeytinde

Ağustostan sonra yeni düzenleme olacağını açıklayan Bakan Eker, salça, peynir ve fermente zeytinde tuz oranının azaltılacağını, meyve sularında ilave şekerin yasaklanacağını bildirdi.

ANKARA - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ağustos ayında hayata geçirecekleri yeni düzenlemelere ilişkin "Salçada tuz oranını azaltıyoruz. Salçaların tuz içeriği olduğundan yüzde 64 daha az olacak. Peynirde ve fermente zeytinde tuz azalacak. Meyve sularında ilave şeker kullanımını yasaklıyoruz" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer ile kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla "Türkiye Çocukluk Çağı Şişmanlık Araştırmasının" sonuçları açıklandı.

Bakanlığının hazır yiyeceklerin, endüstriyel gıdaların içerisinde bulunan tuz ve diğer maddelere yönelik incelemelerde bulunduğunu da bildiren Eker, bu çalışmanın zaman içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Eker, düzenlemelerle ekmekteki tuz ve kepek oranlarını azalttıklarını, ekmeklik unda tam buğdaya doğru bir yönelmenin gerçekleştiğini anımsattı.

Eker, "Ağustos ayında yeni düzenlemeler yapıyoruz. Salçada tuz oranını azaltıyoruz. Salçaların tuz içeriği olduğundan yüzde 64 daha az olacak. Peynirde ve fermente zeytinde tuz azalacak. Meyve sularında ilave şeker kullanımını yasaklıyoruz. Halen meyve sularında litrede 150 gram şeker kullanılıyor. Bunları yasaklıyoruz" diye konuştu.

Obezite ile mücadele için Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ilgili kurum kuruluşlarla çalıştıklarını anlatan Eker, "hiçbir şey sağlıklı bir nefes kadar değerli değildir" ifadesini kullandı.

Çocukların evin kültürünü aldığını, anne ve baba ne yer, ne içerse çocukların da öyle beslendiğini ifade eden Eker, öte yandan teknolojik ürünlerin sağlığa etkilerine de dikkati çekerek, bunların kullanımı konusunda da dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Salçada tuz oranını, salça , peynir, zeytin, Mehdi Eker, tuz oranı
Link: Ekmekten sonra sıra salça, peynir ve zeytinde




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız