Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Ambalaj »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Yoğurda Kase Buldu

ABD’nin Erzincanlı yoğurt kralı Ulukaya, Amerikan futbol ligi finali Super Bowl’a en az 4 milyon dolarlık reklam verecek.


ABD’nin ‘yoğurt kralı’ Hamdi Ulukaya (42), ‘Amerikan futbolu’ liginin şampiyonluk maçı Super Bowl’u fethetmeye hazırlanıyor. Bowl kelimesi İngilizce çanak, kase anlamına geliyor. ABD’de hayatı durduran Super Bowl’un isminin ilhamı ise prestijli üniversite Yale’in çanak şeklindeki Amerikan futbolu stadı Yale Bowl’dan...
 
Erzincanlı Hamdi Ulukaya, 2005’te krediyle küçük bir yoğurt fabrikası alarak kurduğu Chobani ile şu an ABD’nin en büyük yoğurt üreticisi haline geldi.

Amerikan rüyasını gördü!
 
Ulukaya, ABD’de nefesler tutularak izlenen Super Bowl karşılaşması sırasında ilk kez Chobani yoğurdunun reklamını yayınlatacak. Fox Sports kanalında yayınlanacak olan karşılaşmada 30 saniyelik bir reklamın bedelinin 4 milyon doları bulacağı tahmin ediliyor.
Chobani’nin reklamının ise 30 saniyeden uzun olacağı belirtiliyor. ABD’de yoğurtta pazar lideri olmasına karşın Chobani markasını Amerikalıların üçte biri tanıyor. Şirket Super Bowl ile birlikte agresif bir tanıtım atağına kalkacak. Super Bowl karşılaşması, 2 Şubat’ta New Jersey’de oynanacak.
 
1994 yılında ABD’ye dil öğrenmek için giden Ulukaya, adeta Amerikan rüyasının simgesi oldu. Chobani ile 1 milyar dolarlık ciroya ulaşan ve yoğurdun Steve Jobs’ı olarak tanınan Hamdi Ulukaya, bu yıl dünyada yılın girişimcisi seçildi.


Dev fabrika Idoha’da
 
Hamdi Ulukaya Chobani’yi ‘Yunan yoğurdu’ olarak pazarlıyor. Bunu da, “Yunan yoğurdu Türk yoğurdundan farklı. Bizim süzme yoğurda benziyor ama daha sulu ve tatlı. Ayrıca onlar bu pazarı oluşturmuş, insanlar Yunan yoğurdu diye bir şeyle tanışmışken aynı ürünü başka bir isimle lanse etmek iş anlamında büyük hata olurdu. Yunanlılar, ‘Bir Türk geldi ve bizi geçti’ diye epey üzüldüler” sözleriyle açıklıyor.
 
Chobani Idaho’da dünyadaki en büyük yoğurt fabrikasında üretim yapıyor.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.12.2013
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Yoğurt, Kase, ABD, Yale, jobs, Steve, super, küçük, yunan, Hamdi, finali, Farklı, üretim, futbol, Reklam, şirket, bu yıl, Fabrika, dünyada, tanıtım, öğrenmek, insanlar, Amerikan, en büyük, İngilizce, Steve Jobs, Super Bowl, New Jersey, şampiyonluk,
Link: Yoğurda Kase Buldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız