Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Ambalaj »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Türk tavuğuna büyük gurur

ÜRETİM ve ambalajlama teknolojileriyle Türkiye kanatlı hayvan sektörünün dünyanın radarına girdiğini ifade eden Dünya Kanatlı Konseyi Başkanı Jim Summer, Türkiye’nin bu alanda yatırıma açık kârlı bir ülke olduğunu söyledi.

YURTİÇİNDE bir yandan hormon tartışmları bir yanda da sağlıksız üretim yaptıkları eleştirisi ile boğuşan kanatlı hayvan sektörü, dünya genelinde birçok ülkenin radarına girdi. Dünya Kanatlı Konseyi Başkanı Jim Summer, Türkiye’nin üretim kalitesi ve özellikle ambalajlama teknolojisi ile gözlem altında olduğunu ifade etti. Türkiye’nin kümes hayvanları sektöründe uluslararası alanda çok büyük bir ünü ve itibarı olduğunun altını çizen Summer, “Başka ülkeler debu üretim şeklini görüp yaşamak istiyor. Kanatlı sektörünün bu kadar iyi ilerliyor olmasını görmek bizim için iyi oldu. Güzel bir şaşkınlık yaşadık” dedi.

AMBALAJLAMA İLGİ ÇEKTİ

İlk kez 2005’te yapılan Uluslararası Kümes Hayvanları Konferansı’nın bu yıl İstanbul’da düzenlenmesi sebebiyle Türkiye’ye gelen Jim Summer, konferans sayesinde hem yerel sektörleri tanıdıklarını hem de bilgi paylaşımında bulunduklarını söyledi. Konferansta 24 ülkenin temsil edildiğini ifade eden Summer, konferansa en büyük katılımın Türkiye’de olduğunu dile getirdi. Konuşulan konulardan birisinin de Türkiye de geçerli olan ambalaj şartları olduğunu ifade eden Summer, “Ambalaj kuralları dünyanın diğer kısımlarına göre çok daha iyi seviyelerde ve üretim imkanlarına baktığımızda yine randımanlı bir üretim görüyorsunuz. Dünyanın önde gelen ülkelerine kıyasla fabrikalar çok ileri düzeyde. Bu da dünyanın ilgisini çekiyor” dedi.
 
Uluslararsı şirketlerin bir ülkeye yatırım yapması için o ülkede iki şeye dikkat ettiğini ifade eden Jim Summer, “Bu faktörler kârlı olması ve riskin minimumda olması. Türkiye bu iki özelliğe de uyuyor. Doğrusunu söylemek gerekirse dünyada kanatlı sektörünün radarları Türkiye’ye dönmüş durumda. Türkiye izleniyor. Türkiye’nin sektörde 5-10 yıl önce ismi geçmezdi. Ancak şimdi ihracat ve pazar anlamında ilk sıralara oynuyor” dedi.

Türkiye’de yüksek teknoloji kullanılıyor

BEYAZ Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR) tarafından düzenlenen Türkiye’de Dünya Kanatlı Konseyi Kongresi’nde konuşan BESDBİR Başkanı Sait Koca da, Türkiye’nin sektörde ileri düzeyde teknolojiye sahip olduğunu söyledi. Dünya’da Brezilya gibi ülkelerin ihracat konusunda önde olduğunu belirten Koca, “Artık Türkiye’de dünyada söz sahibi olmaya başladı. Kaliteli ve sağlıklı üretim yapıyoruz” dedi.

Tüketimde domuz etini geçecek

DÜNYADA domuz eti tüketiminin Çin’inde etkisiyle ilk sırada yer aldığını ifade eden Jim Summer, “Ancak kümes hayvanları eti tüketimi de çok hızlı ilerliyor. 5 yıl içinde kümes hayvanları eti dünyada en çok tüketilenler arasında ilk sıraya çıkacak.
 
600 bin
Sektörde çalışan kişi sayısı

12.500
Sektörde üretim yapan kayıtlı etlik piliç kümesi sayısı

1.9 milyon ton
2013’te üretilen kanatlı et miktarı

1.8 milyon ton
2013’te üretimi yapılan piliç eti miktarı

10 milyar TL
Kanatlı eti sektörünün toplam cirosu

396 bin ton
Toplam kanatlı eti ihracatı

656 milyon dolar
Kanatlı eti ihracatının toplam cirosu

%70
İhraç edilen tavuk etinde bütün pilicin payı

%30
İhraç edilen tavuk etinde parça ve sakatatın payı
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
12.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Türk tavuğuna, büyük gurur, tavuk
Link: Türk tavuğuna büyük gurur




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız