Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Ambalaj »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Tetra Pak, Türkiye'ye inandı

İzmir fabrikasında üretim kapasitesini son 3 yılda üç kattan fazla artırarak 10 milyar adete yükselten Tetra Pak Türkiye, 2012’den bu yana yaptığı yatırımı 60 milyon euroya ulaştırdı. Şirket, yönetimi tamamen Türklere bıraktı.

İSTANBUL (DÜNYA) - Dünyada 80’den fazla ülkede 40 üretim tesisi ile hizmet veren gıda işleme ve paketleme çözümleri şirketi Tetra Pak, Türkiye yatırımlarını hızlandırdı. 2012’de 25 milyon euro yatırım yapan şirket, bu yıl da 36 milyon euro yatırım yaparak toplam yatırım mikterını 60 milyon euroya ulaştırdı. Yeni yatırımlar ile ilgili düzenlenen toplantıda konuşan Tetra Pak Türkiye ve Kafk aslar Genel Müdürü Nejat Çalışkan, ocak ayından bu yana genel müdürlüğünü yürüttüğü şirketin yönetimi de ilk kez tamamen Türklere bıraktığını belirterek bunun Tetra Pak’ın Türkiye'ye olan güveninin göstergesi olduğunu anlattı. Bu dönemle birlikte şirketin 40 üretim tesisinden biri olan İzmir fabrikasında üretim kapasitesinin son 3 yılda üç kattan fazla artarak 10 milyar adete yükseldiğini, üretimin yarısındam fazlasının ise ihraç edildiğini söyledi. Tetra Pak Türkiye, 20 civarında ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Nejat Çalışkan, Türkiye fabrikasının artık bulunduğu bölgenin ihracat merkezi haline geldiğini söyledi. Çalışkan şöyle devam etti: “Üretimin yarısandan fazlası ihrac eder hale geldik. 70 yeni istihdam oluştu. Toplam 340 kişiye ulaştık. İzmir fabrikası çok iyi skorlar alıyor. Türkiye pazarı da hızla büyüyor. Yatırımlar da bu yüzden arttı. Ambalajların büyük kısmı ithal ediliyordu. Şimdi çok kompleks ürünleri bile burada üretiyoruz.”



 
Geri dönüşüm oranı % 61

Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy ise 36’ncı yılını dolduran fabrikanın çevre duyarlılığı konusunda da Tetra Pak fabrikaları arasında ilk sırada yer aldığını vurguladı. Karbon salımında her geçen yıl daha başarılı sonuçlar aldıklarını anlatan Ulusoy, atıkları azaltma enerji kullanımında başarılı sonuçlar elde ettiklerini söyledi. Ulusoy, “Sıralamada tüm fabrikalar arasında bazen bir bazen ikinci sıradayız. Yasal zorunluluğun yüzde 44 olduğu geri dönüşüm oranında yüzde 61’lik oran ile tartışmasız ilk sıradayız” diye konuştu.

'En sofistike fabrikalarımızdan biri İzmir'

Tetra Pak İzmir Fabrikası Direktörü Selami Ulusoy, “İzmir fabrikamız grubumuz içinde yer alan en sofistike üretim tesislerinden biri. İzmir fabrikası coğrafi konumu, sahip olduğu vasıfl ı iş gücü ve bunların yanı sıra düşük atık oranları ve yüksek hizmet düzeyi açısından kanıtlanmış başarısıyla Tetra Pak için bir ihracat merkezi haline geldi. Bu yatırım Avrupa’dan Çin’e kadar 19 farklı ülkeye ihracat yapmamızı ve 15 farklı ölçü ve formda yenilikçi paket üretmemizi sağlayacak” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
13.06.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Tetra Pak, Türkiye, İzmir, fabrika, yatırım
Link: Tetra Pak, Türkiye'ye inandı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız