Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Seminer,Kongre »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


 Nestlé, Beslenebilirim Projesi
 
Nestlé, Beslenebilirim projesiyle binlerce çocuğun yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konusunda farkındalığını geliştirmeye devam ediyor.

Nestlé’nin, Millî Eğitim Bakanlığı ile iş birliği içinde hayata geçirdiği Beslenebilirim projesinin 2013-2014 uygulamaları, eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde başladı. 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, 10 ilde yaklaşık 9 bin öğrenci, yaklaşık 18 bin veli ve 231 öğretmenin katılımıyla yürütülen Beslenebilirim projesi, 2013-2014 eğitim-öğretim yılında 13 ilde yaklaşık 10 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflemektedir.

Dünyanın lider beslenme, sağlık ve iyi yaşam şirketi Nestlé, 64 ülkede uyguladığı “Healthy Kids- Sağlıklı Çocuklar” programı çerçevesinde, Türkiye’de de Millî Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü iş birliği ile Beslenebilirim projesini yürütüyor. Nestlé, Beslenebilirim projesiyle ilkokul 3. sınıf öğrencilerinin yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konusunda farkındalığını geliştirmeyi amaçlıyor.

2013-2014 uygulamaları eğitim-öğretim yılının ikinci döneminde başlayan proje, Adana, Ankara, Bolu, Bursa, Eskişehir, Hatay, İstanbul, Konya, Mersin, Muğla, Ordu, Tunceli ve Şanlıurfa olmak üzere toplam 13 ilde 42 okulda uygulanacak. Geliştirilen eğitim programıyla, öğrenciler Beden Eğitimi ve Hayat Bilgisi derslerinde, eğlenceli etkinlikler, oyunlar ve öyküler aracılığıyla yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularını işleyecekler.

Çocuklar eğlenerek öğrenecek

Beslenebilirim program içerikleri; Hacettepe Üniversitesi, Medipol Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi’nde görevli akademisyenler tarafından “Hayat Bilgisi” ile “Beden Eğitimi” derslerini destekleyecek şekilde, özel olarak hazırlandı.

Programın içeriği Yeditepe Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Meltem ERİNÇMEN KÂNOĞLU tarafından öyküleştirildi. Yeterli ve dengeli beslenme, fiziksel aktivitenin önemi, kişisel hijyen ve besin sağlığı konularını alan ve devamlılığı olan 10 öykü, öğrencilerin bu konuları ilgiyle takip etmeleri için özel olarak geliştirildi. Programın çizgi karakterlerinin de yer aldığı öyküler, çocuklara eğlenerek öğrenme fırsatı sunuyor. Öykülerin sonunda yer alan bulmaca, boşluk doldurma ve oyun gibi etkinlikler, çocukların öğrendiklerini pekiştirmesini sağlıyor.

Beslenebilirim projesi öğrencilerin bilinç düzeyini yüzde 15 artırdı

Beslenebilirim, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında, Adana, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Eskişehir, Kayseri, Konya, Ordu ve Şanlıurfa olmak üzere 10 ilde toplam 50 okulda uygulandı. Proje uygulamalarına yaklaşık dokuz bin 3. sınıf öğrencisi, yaklaşık 18 bin veli ve 231 öğretmen katıldı. Hedef gruplara yönelik uygulamaların başında ve sonunda uygulanan ölçme-değerlendirme araçlarından elde edilen verilerle yapılan araştırma, yeterli ve dengeli beslenme konusunda öğrencilerin bilgi düzeyinde %15 puanlık artış sağlandığını ortaya koydu. Bu araştırmaya göre, öğretmenlerin bilgi düzeyinde %16,2, velilerin bilgi düzeyinde ise % 9 oranında artış gerçekleşti.

Dünya genelinde 6 milyondan fazla çocuk bilinçlendi

Dünya genelinde, özellikle gelişmekte olan ülkelerde yetersiz beslenme ve obezite ikili sorun olarak baş gösteriyor. Beslenme ile ilgili problemler okul çağı çocuklarında giderek artış gösteriyor.

Bu çocuklar, zekâ ve vücut gelişimi açısından yaşıtlarından geri kalarak, tüm hayatlarını etkileyebilecek ciddi hastalıklara yakalanıyor. Nestlé bu küresel sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla dünyada 262 kuruluşla ortaklaşa “Healthy Kids - Sağlıklı Çocuklar” isimli küresel programı yürütüyor. Bu program ile dünya genelinde 6 milyonun üzerinde çocuğu yeterli ve dengeli beslenme ile fiziksel aktivite konularında bilinçlendiriyor. Beslenebilirim Projesi de bu programın bir parçası olarak Türkiye’de 2012 yılından beri yürütülmektedir.
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
18.02.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Nestlé, Beslenebilirim Projesi
Link: Nestlé, Beslenebilirim Projesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız