Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  Gıda »  Seminer,Kongre »  HABERLER » 
facebook
Twitter
  ANA SAYFA   
 Gıda Güvenliği
 Tüketici Köşesi
 Un, Unlu Ürünler
 Makarna
 KuruTahıl,Bakliyat
 Yemeklik Yağlar
 Kırmızı Et, Ürünleri
 Fast Food
 Dondurma
 Beyaz Et, Ürünleri
 Yumurta, ürünleri
 Süt, Süt Ürünleri
 DondurulmuşGıda
 Sebze,Meyve
 Bal, Reçel
 Zeytin, Ürünleri
 Konserve,Turşular
 Hazır Yemek
 Kuru Yemiş,Çerez
 KurutulmuşGıda
 Organik Gıdalar
 Diyet Gıdalar
 Baharatlar
 Salça, Ketçap
 Tatlı, Şekerleme
 GDO Gıdalar
 Marketler, Haller
 Toptancı, Bakkal
 Restoranlar
 Diğer Gıdalar
 Ambalaj
 Seminer,Kongre
 


Ülker, beslenme ve sağlıklı hayatı, ilkokullara kadar indirdi

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, SÜGAV’ın 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi’nde Yemekte Denge’ projesini tanıttı. 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde ilkokullarda pilot uygulamaya başladıklarını belirten Murat Ülker, bu proje kapsamında 10 ilde 1 milyon çocuğa dengeli beslenme eğitimi verildiğini ifade etti.

Türkiye toplumunun gıda, beslenme ve sağlık konularındaki bilgilerine bilimsel katkılarda bulunarak toplum sağlığının gelişimine destek olmak amacıyla Ülker Gıda bünyesinde 2009 yılında Sabri Ülker Gıda Araştırma Enstitüsü Vakfı (SÜGAV) kuruldu. Vakfın hedefi, toplumun gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam bilincinin gelişimine katkı sağlayan bağımsız, bilimsel ve kâr gayesi gütmeyen güvenilir, saygın bir kurum olmak. Vakfın amacı, ulusal ve uluslararası düzeyde, bilimsel çalışmaları, mevzuatı ve uygulamaları takip etmek, toplumun sağlıklı beslenme ve gıdalar hakkında doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması ve eğitim imkânı sağlamak amacıyla üniversiteler, kamu ve sivil toplum kuruluşları gibi ilgili kurum ve kuruluşlar ile işbirliği içerisinde her türlü çalışmayı yapmak ve desteklemek. SÜGAV’ın, diğer bir hedefi de; toplum sağlığına yararlı olmak amacıyla hiçbir kâr amacı gütmeden çalışan tamamıyla bağımsız, tarafsız ve bilimsel bir kurum olarak bu yolda ülkemizdeki önemli bir boşluğu doldurarak güvenilir bir referans kurum olmak. Bu konuda önceki akşam Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker’in ev sahipliğinde düzenlenen yemekte dün gerçekleştirilen SÜGAV 2. Beslenme ve Sağlıklı Yaşam Zirvesi basın mensuplarına tanıtıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Murat Ülker; “Sabri Bey sağlığında adına vakıf kurulmasına karşıydı. Fakat pek çok vakıfta görev almıştı. Bazı sivil toplum kuruluşlarında beni de görevlendirmişti. Konusunu uygun bulduğumuz sivil toplum kuruluşlarını da desteklememizi tavsiye ederdi.” diyerek babasının sağlığında vakıf konusundaki düşüncelerini aktardı.

“Bizim ana konumuz olan gıda bilimi konusunda, böyle bir çalışmayı kendisinden sonra aile olarak başlattık. Ama bunu SÜGAV’da global bir yaklaşımla, enternasyonal bir bilim kurulu ile gerçekleştirdik.” dedi. Murat Bey; “SÜGAV çocuklar için de proje yapıyor. Çocuklar konusunda bilhassa çok duyarlıyız. Çocukları sanat olsun spor olsun pek çok alanda destekliyoruz. SÜGAV’la çocuklarımız yemekte denge meselesini öğreniyor.” ifadesini kullandı. SÜGAV çatısı altında çocukların dengeli beslenme konusunda eğitildiğini belirten Ülker, Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen bu programla 1 milyon çocuğumuz bu eğitimi aldığını söyleyerek konuşmasını sonlandırdı.

Vakıf yetkililerinden yapılan açıklamada da; Yemekte Denge projesinin Türkiye’nin en kapsamlı ve sürdürülebilir temel beslenme eğitim projesi olması hedefiyle hazırlanmış bir proje olduğu belirtildi. SÜGAV’ın bağımsız Bilim Kurulu üyelerinin yurtdışında kabul gören beslenme eğitimlerini esas alarak Türkiye’ye uyarladığı proje ilk defa 2011-2012 eğitim ve öğretim döneminde ilkokullarda pilot olarak uygulanmaya başlandığı, Gaziantep, İstanbul, Trabzon ve İzmir’de toplam 40 ilkokulda 8-11 yaş arasındaki 20 bin öğrenci ve ebeveyne ulaşılan projede bugüne gelindiğinde, Yemekte Denge eğitim projesi İstanbul, İzmir, Trabzon, Gaziantep, Kayseri, Antalya, Sinop, Erzurum, Aydın, Kahramanmaraş’ın bulunduğu 10 ilde toplam 1 milyon öğrenci ve ebeveyne ulaşır durumda olunduğu bilgisi verildi. Ayrıca, “Eğitimleri alan okul sorumluları ise kendi okullarındaki 2, 3 ve 4. sınıf öğretmenlerini eğittikleri bir model üzerinden yaygınlaşıyor. Bugün itibarıyla bu model üzerinden Yemekte Denge eğitim projesinin tüm materyalleri ve eğitim uygulama rehberi üzerine eğitim almış 7500 öğretmen projede görev yapmaktadır. Türkiye’de geliştirilen en iyi beslenme profili programı “besleme testi” anketi ile projenin ölçme ve değerlendirme aşaması değerlendirilmektedir.” denildi.

“Beslenme testi” programı, çeşitli gıda ve içeceklerin tüketim sıklığı ve yaşam tarzına göre kişinin beslenme alışkanlıklarını ortaya koyan Türkiye’nin en kapsamlı beslenme anket formu olduğunu, programın, beslenme alışkanlıklarına göre bir puan hesapladığı ve bu puana göre kişiye özgü sağlıklı beslenme önerileri sunulduğu belirtildi. Testin sonuçlarına göre tüketiminde artış olması beklenen süt ürünleri, sebze ve meyve gibi gıdalarda artış olurken, düşmesi beklenen gıdaların tüketiminde azalma gerçekleştiği ifade edildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
10.05.2014
Ekleyen Kişi
Özgür Şevik

Etiketler: Ülker, beslenme ve sağlıklı hayatı, ilkokullara kadar indirdi
Link: Ülker, beslenme ve sağlıklı hayatı, ilkokullara kadar indirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız