Türkiye GDO'lu Gıda Bakımından Güvenli Bir Ülke Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Türkiye'deki meraların yüzde 41'inin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde olduğuna belirerek, "Çözüm süreci ile birlikte buralardan daha iyi istifa edilecek. Yaylalar hayvancılığa açılacak. Güvenlik huzur sağlandığında insanlar güven içerisinde yaylalara gidip hayvancılık yapacak. İşsizlik azalacak. Türkiye kalkınacak. Hep beraber güzel bir gelecek inşa edilecek" dedi.
Bakan Eker, Hakkari'nin Çukurca İlçesi Şehit Jandarma Üsteğmen Adnan Bahat Lisesi 9. Sınıf öğrencilerini makamında kabul etti. Bakan Eke,r öğrencilerle sınav tercihleri ve edebiyat üzerine sohbet etti. Bakar Eker, öğrencilere edebiyat ile medeniyet arasındaki ilişkinin önemine dikkat çekerek kitap okumanın önemini vurguladı. Bakan Eker, huzur ve güven ortamının sağlanması ile birlikte alt yapı, ulaştırma ve ekonomi faaliyetlerinin geliştiğini belirterek bunun da istihdam artırarak işsizlerin daha kolay iş bulmasını sağlayacağını söyledi.
Öğrencilerin sorularını da cevaplandıran Bakan Eker, bir öğrencinin GDO'lu gıdalarla ilgili sorusu üzerine, "Türkiye'de GDO'lu gıda üretilmesi yasak, insan gıdası olarak ithal edilmesi de yasak, Türkiye'de GDO'lu gıda olması söz konusu değil. Türkiye GDO'lu gıda bakımından güvenli bir ülke. Türkiye'de hiç bir şekilde insan gıdası olarak ne ithaline ne de üretimine izin verilmiyor. Hiç endişeniz olmasın" dedi.
Bakan Eker, gıdada sağlık standartlarının her gün biraz daha iyileştirildiğini vurgulayarak "Çok iyi takip yapılıyor, hem ceza kesiliyor, hem de teşhir ediliyor. Gıda güvenliği açısından son derece titiz çalışılmakta. AB'den daha iyi standartlara sahibiz. 5 bin arkadaşımız sürekli sahada gıda ile ilgili denetim yapıyor" diye konuştu.
Eker, öğrencilere 'Alo 174' hattı ile ilgili de bilgi vererek gıda ile ilgili karşılaşılan her türlü konunun buraya şikayet edilebileceğini söyledi.
Bir öğrencilik hayvancılığın durumu ile ilgili sorusu üzerine ise Bakan Eker, şunları söyledi:
"Destek, teşvik noktalarımız çok iyi noktaya geldi. Çözüm süreciyle yayla yasakları kalktı. Yaya yasakları varken hayvancılık yapılamıyordu. Yayların hayvancılığa açılması söz konusu. Hayvancılıkta çok önemli gelişmeler oldu. Süt üretimi 8 milyon tondan 17 milyon tona çıktı. Kırmızı et üretimi 420 bin tondan 915 bin tona yükseldi."
Bekan Eker, Türkiye'de meraların yüzde 41'inin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde olduğuna dikkat çekerek "Çözüm süreci ile birlikte buralardan daha iyi istifa edilecek. Yaylalar hayvancılığa açılacak. Güvenlik huzur sağlandığında insanlar güven içerisinde yaylalara gidip hayvancılık yapacak. İşsizlik azalacak. Türkiye kalkınacak. Hep beraber güzel bir gelecek inşa edilecek. Kimin için, sizler için, sizler toplumun geleceğisiniz."
Bakan Eker, 21 Mayıs'ın Dünya Süt Günü olduğunu hatırlatarak öğrencilere süt ve süt ürünlerinin tüketiminin çocuklarının gelişimi açısından önemine de dikkat çekti.
Öğrenciler beraberlerinde getirdikleri bir kilimi Bakan Eker'e hediye ederken, Bakan Eker de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. - Ankara - (İHA) |